7 GODE GRUNNER TIL Å BLI FADDER

Rekrutteringen av faddere til årets fadderuke er i full gang, og her får du vite hvorfor du MÅ melde deg som fadder!


 TEKST/FOTO: Camilla Walaker


 

Denne uken har representanter fra IntoCampus gått rundt til de forskjellige klassene med generell info. De har også sendt ut en mail med samme innhold til de som gikk glipp av dette. I år vil festlighetene arrangeres fra 15.-19. august, altså en uke tidligere enn i 2015. Søknadsfristen er satt til 10. Juni.

 

I kommunikasjonsavdelingen har vi intervjuet tre tidligere faddere, og de har tilsammen gitt oss sine syv beste grunner til å sende inn en søknad.

 

Andreas Ugland Virik (22), Renate Øyre (22) og Mariell Oksnes (20) studerer alle ved Høyskolen Kristiania Bergen, og deltok under fjorårets fadderuke. Andreas går nå andre året på HR og personalledelse, og er nestleder i SHK.

andreas_portrett

– Fadderuken er vanvittig morsom og minneverdig! Forteller Andreas.

 

Den samme oppfatningen har Renate, som går andre året med markedsføring og salgsledelse.

renate_portrett

 

Grafikeren Mariell ser også tilbake på fadderuken som en positiv opplevelse, og forteller også at det passer for de som ikke bare er opptatt av fest.

mariell_portrett

– Det å være fadder passer også for personer som kanskje er av den mer rolige typen, som kan ta kontroll, ansvar og vise omsorg i gruppen, sier Mariell.

 

Sammen kom gjengen opp med 7 gode grunner som forhåpentligvis kan oppmuntre nettopp DEG til å stille som fadder i fadderuken 2016:

 

  1. Du blir kjent med en haug nye fjes og sitter etter fadderuken, igjen med mange nye venner – vennskap som kanskje vil vare livet ut.
  2. Samholdsøkningen. Alle blir vanvittig knyttet i løpet av uken, både fadderbarn og faddere – også på tvers av faddergruppene og studieretningene.
  3. Du er med på å skape trygghet. Fadderordningen er i all hovedsak opprettet for å gi de nye studentene trygghet, og en myk start på semesteret – la de bli litt varm i trøyen før det hele braker løs.
  4. Du kickstarter det nye semesteret med SHKs´ største arrangement, der ca 150 faddere og 400 nye studenter er samlet.
  5. Du får utfolde dine kreative evner ved å ta del i selve planleggingen av diverse temafester og andre utfordringer.
  6. Du får sjanse til å oppleve den fantastiske fadderuken enda en gang, dersom du selv deltok som fadderbarn i fjor.
  7. Du utfordrer deg selv ved å ha ansvar for en gjeng ferske studenter. Du tvinges ut av komfortsonen din, og får muligheten til å prøve noe nytt.

 

Så, folkens; skrap sammen en gjeng på maks fem stykker, og send inn deres søknad – dette blir knall!