Bergen// Julegaver på budsjett

Sakte nærmer vi oss juletider. En tid full av tradisjoner, mat og gaver. Apropos gaver, som det ikke er stressende nok – så skal du klare å kjøpe disse på et stramt budsjett. Hva skal man kjøpe? Hvor mye penger har man å kjøpe for? Vi gir deg noen tips til hvordan den stressende julegavehandlingen kan bli litt mindre stressende.


Tekst: Sirill Heimdal

Illustrasjon: Victoria Grace


Planlegg
Det første du må gjøre, er å planlegge. Lag gjerne et budsjett som forteller deg om inntekter og utgifter. Dette gir deg en god oversikt som forteller deg hvor mye du har å bruke på julegaver.
Når du har kontroll over hvor mye du har å bruke, er det på tide å gå videre. Finn ut hvem du skal kjøpe julegaver til, hva du vil kjøpe og hvor mye penger du vil bruke på hver person. En fin liste som gir deg en idé over hva du vil kjøpe, gjør selve handlingen mye enklere.

Salg, salg og mer salg!
November og desember er stappet av salg. Allerede denne uken er det Black Friday, og du er garantert til å spare noen hundrelapper på salg. Å vite hva du skal kjøpe på salg er mye lettere nå, siden du allerede har oversikt over hva du skal kjøpe. Undersøk, se i kundekataloger og løp ut.

Do it yourself
Om du er usikker på hva du skal kjøpe, eller du ikke har lyst til å kjøpe noe – så er det bare kreativiteten som setter en stopper. Å lage noe selv er gjerne litt mer tidskrevende, men gir flotte resultater til slutt og gaver med personlighet. Når det kommer til hva man kan lage, så er det hundrevis av idéer på nettet. Søk litt rundt på google, pinteresert og andre medier – så vil du definitivt være i stand til å lage noen flotte julegaver. Her er det kreativitet som gjelder!

Når en pepperkakebaker
… baker pepperbakerkaker.
Det er uendelig med julekaker som passer perfekt til julegaver. Pepperkaker, kakemenn, kokosmakroner, sjakkruter, krumkaker og serinakaker er bare noe av hva man kan lage. Ikke bare smaker det godt, men du får utviklet kokekunstene dine. Du unngår stressende kjøpesentre, og du kan kose deg på ditt eget kjøkken.
Når julekakene er ferdig, kan du pakke de inn i små gjennomsiktige poser, eller du kan ta de i en krukke. Søk litt rundt på nettet, og du vil finne mange goder idéer.

Når alt kommer til alt er det viktig å huske på at det ikke bare er julegaver som er viktig. Like viktig er det å tilbringe tid med de man er glad i og sette pris på det man har.