Bergen // Middagstips

Å lage middag er noe vi må gjøre hver dag. Ofte spiser man gjerne det samme over lengre tid, noe som fort kan bli litt kjedelig. Vi har samlet noen enkle middagstips fra studenter på Høyskolen Kristiania Bergen.


Tekst/ Foto: Sirill Heimdal


 

Henning Bergstad (21) studerer journalistikk og sverger til pasta.

– Har man pasta så kan man lage alt. Pasta carbonara, bolognese, pasta med pesto – mulighetene er så mange. Det trenger heller ikke å være dyrt og man kan lage store porsjoner slik at man har til middag og lunsj, sier han
I følge Henning blir selv de tristeste studentmiddagene gode, så lenge du har mye krydder.

Svein Gundersen (23) studerer markedsføring og salgsledelse.

– Min favoritt er vell Firstprice biff med pommes frites som er dynket i béarnaisesaus. Kylling wok og Grandiosa er selvfølgelig høyt oppe på listen, sier han.

Siv-Iren Saltveit Halland (24) studerer HR og personalledelse

– Wok er digg. I tillegg er det så mye forskjellig man kan lage. Favoritt grønnsakene, kjøtt, ris eller nudler sammen med litt sweet chili saus, sier hun.

André Gyland (23) studerer markedsføring og salgsledelse

– Fiskepinner og BBQ saus er veldig billig og enkelt. Det koster rundt 20 kr middagen og man kan ha mye forskjellig tilbehør som poteter, ris, pasta og salat, sier han

Til slutt må jeg ta med mitt eget tips. Er det en ting jeg sverger til, spesielt på denne årstiden, er det grønnsakssuppe. Oppskriften har jeg stjelt fra mamma og det er en sikker vinner. Ikke bare er den god, men den varer i flere dager. I korte trekk tar jeg bare gulrøtter, poteter, purreløk og noe kjøtt i suppen. Kjøttet kan være alt fra revet kylling til kjøttboller. Deretter tilsetter jeg grønnsaksbuljong, salt og pepper.

Har du et middagstips? Del det i kommentarfeltet da eller send oss en snap på shkbergen!