Bergen// SHK vil ha deg!

Første semester er godt i gang og det er søknadene til Studentunionen sine verv også. Kanskje du ikke har fått med deg hvor mange kule ting du kan delta på – eller kanskje du er litt redd for å søke fordi du er litt usikker på hva det faktisk er. Kanskje er du litt usikker på hva som vil passe deg? I SHK finnes det (helt serriøst) noe for alle!

 


Foto: Maria Benæs Hunvik

Tekst: Sirill Heimdal


 

HOVEDSTYRET

Hovedstyret har ansvaret for at Studentunionen Høyskolen Kristiania blir driftet slik det står i vedtektene. Andreas Ugland Virik er nestleder i hovedstyret.

 

– I denne stillingen skriver jeg innkallinger, referater, er rekrutteringsansvarlig sammen med HR-ansvarlig, planlegger generalforsamlinger og hjelper til med diverse andre arbeidsoppgaver.

 

Hovedstyret har overordnet kontroll og drifter Studentunionen sammen med utvalgene.
– Arbeidstiden varierer, men i snitt er det et sted mellom 7-10 timer i uken. Dette inneholder møter, svare på mail, snakke med folk også videre.

 
I Hovedstyret finner en mange stillinger; leder, nestleder, HR-ansvarlig, fagansvarlig, kommunikasjonsansvarlig, markedsansvarlig, økonomiansvarlig og politisk koordinator.
– Vi har utrolig mye innsikt i alle utvalgene og får jobbe i en spennende organisasjon med mange flinke folk. Jeg anbefaler det på det sterkeste!

andreas_bilde

STIPENDET


Stipendet er det vi kaller for «skolens intime studentpub»
– Vi er med på å arrangere sosiale sammenkomster, eventer og andre happenings. I tillegg har vi arrangementer på lokaler i sentrum, ofte i samarbeid med andre skoler og studentforeninger, sier leder for Stipendet, Anniken Narvesen Torp.

 
Videre forteller Anniken at arbeidsmengden er opp til deg selv, men at det aller morsomste er å engasjere seg.
– Det er veldig lærerikt å sitte i Stipendet. Man får være med på så mye forskjellig. Om man ikke har lyst til å sitte i Stipendet kan man fortsatt hjelpe til på arrangementer som frivillig.
Stipendet består av flere stillinger som leder, nestleder, bar-ansvarlig, crew-ansvarlig og crew-medlem.

anniken_bilde
INTO CAMPUS

Karen Holta og CO i Into Campus, planlagte fadderuken som du kanskje deltok på. Into Campus-styret består av flere stillinger som leder, nestleder, bookingansvarlige, markedsansvarlige og fadderansvarlige. Samme planlagte de «Into Campus 2016» som de jobbet med i nærmest ett år.

 

Karen sine oppgaver har vært å ha hovedansvar for planlegging og gjennomføring av fadderuken. Det har vært møtearbeid med både fadderstyret og eksterne aktører. Det har også vært mulighet til å være med på ulike arrangement som tur til Danmark med cruise.

 

– Vervet har gitt meg så utrolig mye. Jeg har fått gleden av å jobbe med mange flinke og morsomme mennesker, som jeg er blitt veldig glad i. Samtidig har jeg fått mulighet til å bruke mye av det jeg lærer i forelesning i praksis, noe som er utrolig kult! Jeg ser på erfaringene fra mitt verv i Studentunionen som ekstremt verdifulle, både gjennom resten av studietiden, men også når jeg skal ut i arbeidslivet.

karen_bilde

KOMMUNIKASJONSAVDELINGEN

Mia Louise Eikner er leder for kommunikasjonsavdelingen, samtidig som hun er pr- og kommunikasjonsansvarlig i hovedstyret. Mia Louise kan skrive under på at kommunikasjonsavdelingen gjør utrolig mye spennende og morsomt.
– Det er vi som står for alle sakene som publiseres på studentunionen.no, Facbook, Instagram og Snapchat. Vi lager saker som er morsomme for studentene å følge med på og vi oppdaterer studentene om hva som skjer, så ofte vi kan.

 
Kommunikasjonsavdelingen består av grafikere, fotografer, journalister og en nestleder.
– Det er kreative sjeler som liker å drive med noe gøy, samtidig som man oppbygger seg nyttig erfaring til tiden etter studiene. Fotografene stiller på alle arrangementer, grafikerne lager alt av logoer og design. Alle gjør en super jobb og det er et viktig samarbeid mellom alle.

 
Om du vil være med å bidra til et knallbra studiemiljø og du er en kreativ sjel – er kommunikasjonsavdelingen perfekt for nettopp deg!

mia_bilde

 

ØKONOMIAVDELINGEN


Carina Kase er økonomiansvarlig i Hovedstyret til Studentunionen. Carina har, sammen med leder, ansvaret for økonomien til Studentunionen.
– Mine hovedoppgaver er å utforme budsjett, revidere budsjett og å føre regnskap for alle utvalgene. Jeg betaler regninger, har kontroll på penger som går inn og ut, samtidig som jeg styrer hva man kan bruke penger på. I økonomiavdelingen har jeg to økonomimedarbeidere som hjelper meg med disse oppgavene.
En økonomiarbeider fungerer som et hjelpende organ til den som sitter som økonomiansvarlig og bidrar til å opprettholde en sunn og god økonomi.

 
– Som økonomiansvarlig får man prøvd seg på flere arenaer. Jeg er styremedlem og leder for et utvalg. Dette er utfordrende, men utrolig gøy. Man får en smakebit på hvordan ting fungerer i arbeidslivet og man får prosessert pensum på en annen måte enn å bare lese i en bok.

 
Dersom du ønsker å søke på stilling som økonomiansvarlig, bør du være forberedt på at det er litt arbeid, men det er overkommelig. Stillingen som økonomiansvarlig/medarbeider passer for deg som er glad i tall, strukturert og engasjert. Det er en gylden mulighet til å skille seg ut på jobbmarkedet.
– Jeg kom inn i styret uten å vite helt hva jeg gikk til. Jeg var redd for at det skulle ta for mye tid og være for mye ansvar. Dette har heldigvis ikke vært noe problem og jeg har lært utrolig mye, fått veldig mange nye venner. Det er noe jeg anbefaler til absolutt alle.

carina_bilde

 

MARKEDSAVDELINGEN


Tarjei Riskild er markedsansvarlig. Denne stillingen er todelt og gjør at man også er delaktig i hovedstyret.
– Som markedsansvarlig er du leder i markedsavdelingen. Oppgavene er å lage samarbeidsavtaler med eksterne aktører, hvor hensikten er å bedre studentenes hverdag. Som medlem av hovedstyret har du et overordnet innblikk i studentunionens drift.

 
Tarjei forteller at et typisk møte i markedsavdelingen går ut på å diskutere og såkalt «brainstorme» rundt aktører som man mener kan være aktuelle samarbeidspartnere. Videre er det å opprette kontakt og utarbeide en avtale.
– Hvor mye arbeid avhenger av hvor aktive vi er. Det er med andre ord fleksibelt og vi er flinke til å planlegge slik at det ikke er mye å gjøre under eksamensperiodene.

 
Som markedsansvarlig er det en fordel at du er utadvendt, tilpasningsdyktig – samtidig som du har et ønske om å engasjere deg. Til gjengjeld får du muligheten til å praktisere hva du lærer på skolen og du vil få nyttige erfaringer som man får bruk for når utdanningen er over.

tarjei_bilde

IDRETTEN


Erlend Øverby er en av lederne for idretten. Man har en leder for herrefotball, en for jentefotball, en leder for volleyball og en leder for studentgruppe – samtidig som en leder for turgruppe. Med andre ord – mange muligheter om en liker å holde seg aktiv. Det er også en stilling for nestleder.
– Mine oppgaver er å ha hovedansvaret for alt som skjer i idretten. Dette er alt fra å passe på at alle sender inn statusrapporter, til å planlegge en Hemsedal tur.

 
Turen til Hemsedal skjer på nyåret og er et av skolens største arrangementer.
– Hvor mye arbeid det er avhenger helt på hva som skjer. I noen perioder er det lite å gjøre og noen perioder har mer arbeid.

 
Om man vil være med er det mye å velge mellom, i tillegg er det muligheter for en eller to nye stillinger så her er det bare å søke!

erlend_bilde

KARRIEREDAGENE


Emilie Brynjulfsen er leder for Karrieredagene i Bergen og har det overordnede ansvaret for utvalget og dets økonomi. Emilie har også hatt ansvar for å følge SHK vedtektene samtidig å ha kontroll over nåværende og kommende oppgaver.
– Det er ubegrenset med muligheter i dette vervet. Det er utrolig lærerikt å være en del av Karrieredagene. Man har kontakt med andre studenter på skolen, administrasjonen og eksterne kontakter i form av bedrifter og foredragsholdere. Disse kontaktene er gull når man senere skal ut i arbeidslivet.

 
Som del av Karrieredagene tar man beslutninger utover hva som er relevant og interessant for studentene i form av kurs, stands, bedrifter og foredrag. Målet med Karrieredagene er å skape kontakt mellom studentene og næringslivet.
– Vi vil motivere gjennom foredrag og målet er at studentene sitter igjen med en følelse av å ha lært noe nytt eller er motivert for å arbeide litt ekstra for å nå sine mål. Vi har hatt besøk av flere som har levert gode foredrag, blant annet Dag Otto Lauritzen, Petter “Uteligger” Nyquist, Lasse Smedvik som står bak Adams matkasse og mange flere.

 
Stillingene i dette utvalget består av leder, nestleder, markedansvarlig, bookingansvarlig og foredragsansvalig.
– Stillingene krever en del arbeid og en god porsjon egen innsats. Ofte er det mye som skal gjøres på kort tid, men det er absolutt verdt det!

emilie_bilde

Som du kanskje ser er det uendelig med muligheter i Studentunionen. Uansett hva du studerer er det en relevant stilling til deg, samtidig som det er fullt mulig å drive med noe helt annet enn hva du studerer. Ja, så er det kanskje litt mye arbeid å gjøre til tider, men det alle som er med i de forskjellige vervene kan underskrive på, er at det er ufattelig kjekt og ikke minst lærerikt.

 
Alle vervene har søknadsfrist 25.september med unntak av Karrieredagene som har 18.september. Hva venter du på? Send inn en søknad!