Bergen// Suksessen til SHK sitt herrelag

Kaptein Thomas Olsen Ristesund skriver etter hver kamp et langt kampreferat og på torsdag spilte de en avgjørende kamp hvor det ble klart at de er seriemestere. Her får du kampreferatet! 


Tekst: Thomas Olsen Ristesund

Bilder: John Gabriel Fløysand


Kampreferat 15.09.16
SHK Bergen – Hertz 15-0
Antall tilskuere: 1 (+dommer, 3 innbyttere og ukjent antall autografjegere)
Se for deg storstua i sin skjønneste og rette glans… Stappfulle tribuner med fans jublende for SHK… Spillere som var klare for å gi alt med èn siste krampetrekning i jakten på historisk triumf.. Vel, ser man bort fra de fulle tribunene, så kunne ikke dette vært nærmere sannheten.
Dette var kampen der vi skulle passere den magiske 100-målsgrensa. For å nå denne hårete og nærmest kvalmende milepælen måtte våre offensive krefter sørge for 20 perler bak motstanderlagets keeper.
Lagledelsen samlet troppene på midten før match, og undertegnede mistenker sterkt at den psykologiske kampen allerede her var vunnet. De baltiske bilentusiastene så allerede avkledd ut, noe som gjenspeilet seg gjennom at all energien ble lagt i å forsøke å kneble oss med ufine taklinger og ymse gramatikk på både polk og litausk. Likevel kan ikke dette kalles for en typisk stygg kamp, da motstanderne ved flere anledninger viste gode verdier og flere eksempler på høy fair play-moral.
Første omgang var bunnsolid. Selv om vi burde og kunne ha scoret mer, gikk vi til pause med 5-0 i protokollen. Det anses heller ikke som noen reell skivebom å si at vi la igjen spenningsmomentet her, da andre omgang ble en større og større parodi for hver scoring sekretariatet kunne notere i margen. Stjerner som Ørjan Kadabra Larsen, Alexinho Høgsetinho, Vegard (broren til Aniva) Lund, Martinius Ødegaard og Truls van der Rath så rett og slett mer og mer komfortable ut, og tankene og konsentrasjonen gikk nok sakte men sikkert over til den fuktige byturen som våre årvåkne supportere etterhvert skulle få bevitne.
Det skal nevnes at vår eminente sisteskanse presterte på et skyhøyt nivå når han ved få tilfeller måtte i ilden, og får denne gangen æren av å kalle seg banens beste (BB) i årets siste rene ligakamp. Ganske utrolig når laget scorer 15 mål sier du? Jo, det har du helt rett i – men hvem sa at SHK følger vanlige prosedyrer? Gratulerer, Truls!
Vår lynving Yann Erik Engebretsen og den klassiske traveren Toro-Hansen ble benket etter indikasjoner om at vi burde se an situasjonen. Alle vet likevel hva man får når disse kommer innpå, og nok en solid kamp ble gjennomført av det som kan kalles to av våre mest trofaste, lojale og viktige fotsoldater.

 

Den lille teknikeren Didrik Leonhardsen Røberg og vårt eget kraftverk Alf Inge Håland er fortsatt ferske i SHK-sammenheng, men med prestasjoner tatt fra denne hyllen vet vi at denne stolte klubben er i de beste hender i overskuelig fremtid.
Selv om tittelen i avdelingen allerede var sikret før denne kampen, handlet det mer om moral og skriving av historie enn noe annet. Festen fra banen ble tatt med inn i den sagnomsuste garderoben som vi for lengst har gjort til vår egen, og videre bar det til Bergens indre kjerne for å skrive autografer og nyte et par glass med kald glede. Det ble med andre ord en fantastisk kveld.
Jeg ønsker å rette en stor takk til dommeren, som viste at begrepet «kjøpt og betalt» ikke nødvendigvis betyr at man er med i kampfiksingsbransjen. En hyggeligere fyr skal man lete lenge etter.
John Gabriel Fløysand bidro også sterkt til at kvelden fikk karakteren 11 av 10. Masse bilder og noen videoer (?) er nok på trappene fra vår lovende kameramann, og jeg er sikker på at disse vil reflektere den kamplysten, viljen og ydmykheten som gutta viser – kamp etter kamp!
Torsdag 22.september møter vi Sjøkrigsskolen til divisjonsfinale, ettersom våre militære venner vant avdeling B. Dette kommer uten tvil til å bli den viktigste kampen i vår historie, der vi har muligheten til å løfte vårt første trofe noensinne. Mer info om klokkeslett og lokasjon vil komme på vår fan page, og vi håper samtidig at så mange som overhodet mulig vil ta med seg ymse heiarop – og heie oss frem til heder og ære.
NB! Ettersom vi har prestert som vi har gjort denne sesongen, har vi også kvalifisert oss til det prestisjetunge Bergensmesterskapet. Dette spilles i slutten av måneden, og finalen går av stabelen den 4.oktober – forhåpentligvis med SHK på den ene banehalvdelen.
I mellomtiden: Tren godt, og ikke drikk for mye av det gode som blir vondt dagen etter.
Vi sees ved neste korsvei.
Yours sincerely,
El Capitan.

 

Se fanpage for flere bilder fra kampen, SHK- Fotball «Kristianias utvalgte».