Bergen// Verv i Studentunionen? Har ikke tid…

Vil du søke på et verv i Studentunionen, men føler ikke at du har nok tid? Da er du en av mange.


Tekst: Siri Åbø Wiersen, Siv- Iren Saltveit Halleland

Foto: Siri Åbø Wiersen


For du er student, har kanskje deltidsjobb, ønsker å få tid til torsdagspilsen, i tillegg til at du skal ha et sosialt liv. Å søke et verv i Studentunionen blir kanskje derfor uaktuelt. Nå skal vi forklare deg hvorfor det bare er tull. Å la være å søke, altså.

Først litt om oss. Siri er 23 år, leder i Hovedstyret, går i 3. klasse på journalistikk, og har to deltidsjobber utenom. I tillegg til en samboer som krever mobilfrie kvelder og en smule oppmerksomhet.

Siv-Iren er 24 år, fagansvarlig i Hovedstyret, går i 2. klasse på HR og personalledelse, og har også to deltidsjobber. Surfing på Tinder og juleplanlegging i kollektivet tar også tid, noe som krever gode prioriteringer.

En ting vi har til felles er at vi som førsteklassinger var klare på én ting: Vi ville engasjere oss mest mulig i studietiden, og ikke bare faglig. Derfor ble Studentunionen et klart valg for oss begge to.

Det er noe alle som kanskje vet litt mer om studentlivet enn oss anbefaler, og det har du garantert hørt før. Men så er det slik, at det som regel er de overambisiøse supermenneskene som eeelsker skolen. Noen ganger er det slik, men ikke i vårt tilfelle.

Vi ble kanskje kasta litt inn i Studentunionen begge to, uten å vite så veldig mye om selve organisasjonen og hva den egentlig jobbet med.

Og guess what? Det er helt greit!

De færreste som søker verv i Studentunionen er eksperter på det de skal jobbe med, og det er derfor vi har en grundig opplæringsperiode. Hele formålet med å ha verv i Studentunionen er at man skal utvikle seg, enten om det er lederegenskapene dine, stå i baren eller lære deg å ta bilder. Man må altså ikke ha noen forkunnskaper, kun en interesse for å være med å bidra til å gjøre mest mulig ut av din egen og andres studiehverdag!

I tillegg er det utrolig gøy, da. Let’s be honest. Du blir kjent med hele skolen (sånn ca, i alle fall), du får et nettverk i bransjen som kan hjelpe deg når du senere skal ut på jobbmarkedet, CV-en din blir en god del lengre, du får attester du kan legge ved søknaden til fremtidig arbeidsgiver, og du er nok en av de første som får vite hva som skal skje på skolen fremover.

Fristen for å søke er på søndag, og om du skulle lure på noe er det bare til å fyre løs!

SØK SØK SØK, og masse lykke til! Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere.

Hepp!