Destinasjon Sälen: Nytt, større og bedre

I morgen klokken 11:00 slippes billettene til det som ventes å bli blant 2017s største happenings for HK-studentene. Vi anbefaler deg å sette av 8.-11. januar i kalenderen og forberede deg på tidenes vinterarrangement!


TEKST: Benedicte Marie Andersen

FOTO: Heidi Kortner/ Privat


Vi har tatt en prat med to av personene som står bak vinterarrangementet, noe som forhåpentligvis vil overbevise deg om å ta turen over grensen på nyåret.

 

Vinterparadiset Sälen

Et spørsmål antakelig flere sitter inne med i anledning billettslippet, er hvorfor destinasjon ble lagt til tettstedet Sälen i Sverige, og ikke Hemsedal, som tradisjonen tro.

– Helt fra starten av året har Idretten og Event siktet høyt. Vi ønsker å gjøre noe nytt og større, forteller nestleder i Idrettsutvalget, Celine Sandberg.

– Det har også med kapasitet å gjøre, legger Sondre Bry Glevoll til, prosjektmedarbeider i Event.

– Sälen har plass til et større antall mennesker og er bedre tilrettelagt for utvikling av arrangementer. Befaringsturen vi hadde der for to uker siden styrket dette inntrykket ytterligere. Grunnlaget og utgangspunktet her er mye større, og tilbudet Skistar gir oss er generelt bedre på alle områder.

 

salen2

 Også bostandarden løftes et hakk fra tidligere turer. Hyttene på rundt 80 kvadratmeter har plass til opptil ti personer, og hver hytte er utstyrt med to bad, kjøkken, stue, skibod og badstue. HK-studenter vil bo på et eget hyttefelt med fem minutters gange til bakken og andre fasiliteter.

For de største skientusiastene kan Sälen friste med 112 ulike løyper fordelt på de fire skiområdene Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället, der minst en bakke vil bli reservert utelukkende for HK-studenter. Skiutleie tilbys til studentvennlige priser (25% rabatt), prisvinnende snowparks i ulike vanskelighetsgrader er å finne i alpinanlegget, og tar sulten over etter et par runder i bakkene er veien rask ned til Sveriges eneste McDonalds med ski drive through.

 

salen3

 

Noe for enhver smak

Mulighetene for de som ikke er like skiglade er også mange, hvilket er noe av bakgrunnen for valg av destinasjon.

– Fra tidligere turer ser vi at en vesentlig andel ikke har med seg ski eller benytter seg av skiutleie-tilbudet. I Sälen er utvalget av andre aktiviteter mye bredere, forteller Sondre.

Opplevelsessenteret Experium holder til ved Skistars skiutleie, og tilbyr bowling, 3D-kino, et utall restauranter samt et gigantisk badeland med sklier og mulighet for innendørs surfing. Videre kan det også bys på shopping, luksuriøse spa-opplevelser, helikopter-turer og hundekjøring. Veien er kort til nærmeste dagligvarebutikk, og take-away muligheter er tilgjengelige for de ettermiddagene man er litt ekstra slitne.

Grillinger, konkurranser og temafester står også på den fire dager lange agendaen, og selvfølgelig dansing på bordene og allsang til Pinne for landet i kjent afterski-stil. I denne sammenheng arbeides det også med gode studentpriser som vil være unike for HK-studenter.

– Vi kan love dere en eneste stor fest, forteller Celine, som også kan lokke med betraktelig mye bedre artister enn under tidligere arrangementer.

Så enten du vil suse nedover Nord-Europas største alpinanlegg, teste ut opplevelsessenteret Experium med alt det har å tilby eller er gira på en uforglemmelig tur i partysvensk stil med både gamle og nye fjes, er du velkommen til å bli med når HK tar turen til fjells. Sälen ligger drøye tre timer med bil fra Oslo, omtrent 40 minutter inn i Sverige fra Trysil, hvilket også gir muligheter for harryhandel på hjemreisen.

Mer informasjon om arrangementet finner du her. Et informasjonsmøte vil bli arrangert i løpet av november der programmet for de ulike dagene presenteres, og hvor det også blir mulig å legge inn hytteønsker og stille spørsmål omkring turen. Datoene du skal holde av er altså 8.-10. januar, og billettene slippes i morgen kl 11:00. Prisen for turen ligger på 2500-2800 kroner avhengig av pakkestørrelse, og inneholder reise, opphold, heiskort samt inngang på utestedene. Vær kjapp – det er begrenset antall billetter som av erfaring forsvinner veldig fort!

salen4