Oslo // – Det å være lei seg trenger ikke være negativt

 

Det er nest siste dag av Into Campus 2016. For mange kan dette føles litt vemodig og trist, men i følge kveldens artister, Unge Ferrari og Philip Emilio, kan det å være trist lede til noe positivt.


TEKST: Mari Elvine Svebak Nordmarken

FOTO: Heidi Kortner og Jonatan A. Quintero


– Jeg liker atmosfæren her, det er god belysning og det føles komfortabelt!

Stig Joar Haugen, ellers kjent som Unge Ferrari, ser ut mot dyrehagen. Chateau Neufs dansegulv bugner nemlig av elementer fra jungelen denne fredagen. Det er tropiske dekorasjoner og eksotiske kostymer blant publikum. Kanskje er det derfor han føler seg så komfortabel. Stig og hans boys henger jo stadig i lianer, og ved hans side står Philip Emilio.

Intervju med Unge Ferrari og Philip Emilio_ foto av Heidi Kortner


Hvordan var det å spille for Into Campus?

– Det var jævlig gøy, denne gigen er en av de beste jeg har hatt, sier Stig.

De to scenevante guttene har faktisk selv vært en del av studentlivet på Høyskolen Kristiania. Stig og Philip Emilio har begge studert ved det som før het Norges Kreative Høyskole, henholdsvis musikkdesign og grafisk design.

Var dere med på oppstartsuka?

– Jaja, jeg stod naken foran hele skolen, jeg, ler Emilio.

– Jeg stressa så sykt. Jeg flyttet til Trondheim på søndag dagen før skolen begynte. Så jeg var faktisk ikke med på noen fadderuke, forteller Stig.

Fra Hamar-gutt med kutt i brynet og påtusjet piercing i leppa til Unge Ferrari i Oslo – hvordan gikk det seg til?

– Uansett om jeg ikke hadde gjort musikk, hadde jeg endt opp her. Akkurat det bildet du beskrev, da var jeg kanskje 17 år. Men det at jeg var sånn har gjort meg til den jeg er i dag. Jeg ville se annerledes ut, forklarer Stig.

– Absolutt. Når folk anser deg som litt ekstrem på noe, så er du ofte han karen som klarer å gjøre ting skikkelig gjennomført, fordi du tør å ta det helt ut. Det er det vi gutta har til felles, vi har aldri vært redde for å prøve ut nye ting, legger Emilio til.

Med «gutta» refereres det til vennegjengen B.A.W.S og musikkuniverset Nora Collective, som de begge er en del av.

Unge Ferrari_foto av Heidi Kortner


Hvordan klarer man egentlig å samle så mange bra mennesker i én og samme gjeng?

– Vi har hatt flaks med mennesker vi har møtt og jeg tror vi har valgt å sile ut og velge venner. Når man velger venner og environment skaper man sitt eget univers. Vi hadde en plan og vi fulgte den, og det kommer vi til å fortsette å gjøre, forteller Emilio.


Dere er jo to veldig kule gutter, er det noe med dere som ikke er så kult?

– Når Emilio er gira men du skal hjem, så blir han nesten litt sur hvis du ikke blir med videre. Også blir han nedfor fordi «hvorfor er dere ikke gira?! Jeg er på toppen, bli med meg!», imiterer Stig.


Pleier de å sabotere kvelden for deg, Emilio?

– Ja ass, de pleier å gjøre det ganske ofte. For min del, når jeg skal si noe i mot Stig og alle gutta, så er det at «dere er så jævlig kjedelige, ass! Hvorfor er dere så slitne, mann?!»

Emilio tar igjen med samme mynt.

DSC02325_Jonatan


Hvis vi skal gå inn på det litt mer personlige – hender det at dere er lei dere?

– Jeg dyrker det å være lei meg. Jeg synes nesten det er en like god følelse som å ha det jævlig bra. Ni av ti sanger hadde ikke blitt til hvis jeg ikke hadde vært lei meg en del liksom, deler Stig.

Så det kan være noe positivt i det da, egentlig?

– Det å være lei seg trenger ikke å være negativt, bekrefter Stig.

– Ja, fordi man får utløp for det, og da kommer det mye bra ut av deg. Du får en erfaring som gjør deg rikere.

Bortsett fra at du har fått litt kraftigere skjeggvekst, hva er den største forskjellen mellom Emilio fra 2011 og Philip Emilio i dag?

– I 2011 var jeg redd for alt og alle sammen. Jeg hadde det litt for komfortabelt. Så jeg har gått gjennom en periode hvor jeg har lært litt mer om meg selv, og har kommet til et punkt hvor jeg har funnet ut av ting og vet hvem jeg er, forteller Emilio.

Noen ganger er det lettere for en venn å sette fingeren på de store forandringene.

– Du har fått mer selvtillit, blitt sikrere og vet mer hva du vil enn du gjorde da, legger Stig til.


Har dere noen tips til en som har en drøm de sliter med å realisere?

– Bare vær deg selv hundre prosent, dyrk det og vær stolt av det. Er du hypp på å gjøre noe, så bare gjør det! Overbevis folk om hva du gjør og vær sikker på det, så kommer det til å skje, oppfordrer Emilio.

– Ikke legg deg for mye i hva vennene dine sier. Prøv å få input fra andre steder. Du vet, vennene dine kommer til å si at noe er bra selv om det suger. Finn de vennene du har som faktisk tør å si ifra når det er dritt også, avslutter Stig.

DSC02576_Jonatan

Vi takker for praten og guttene finner veien tilbake til gjengen. Vi forsvinner tilbake inn i brølet fra jungelen, hvor apestrekene fortsatte videre inn i de sene nattetimer. For en kveld!