Dette er Karriereuka 2016

Det er med stor glede vi i Karriereutvalget presenterer programmet for Karriereuka 2016. Her finner du alt du trenger å vite om uka som gir deg en kickstart på din karriere – enten du vet hva du skal bli eller ikke.

 


TEKST: Aleksander Neely
GRAFISK DESIGN: Klara Emilia Gornall Ajer
Filmfotograf: Linn Kristine Byre Johansen
Foto: Arkiv


 

Karriereuka er en uke fullstappet med karriererettede foredrag og
bedriftspresentasjoner du kommer til å nyte godt av i kampen om de beste arbeidsplassene. Ikke gå glipp av muligheten til skaffe deg jobbrelevant kunnskap og verdifulle kontakter under Karriereuka 2016.

Hver morgen vil det være gratis frokost og Kahoot-quiz eller ballongslipp med fete premier før første foredrag. Fra mandag til onsdag vil frokost og foredrag skje i pause og B1-02, mens på torsdag vil frokost, bedriftspresentasjoner og standtorg være i P-bygget. Alle foredrag er gratis for HK-studenter og krever ingen påmelding. Arrangementet er for alle studenter på Høyskolen Kristiania. , ikke bare 3. års studenter.

Se Karriereukas brosjyre her.

Foredrag Unit4

Dag Inge Fjeld

 

Mandag 7. mars

09:00-10:00: Gratis frokost og Kahoot-quiz med premier.

 

10:00-10:30: Rektor Trond Blindheim åpner Karriereuka med et foredrag om hvordan bygge karriere.

 

10:45-12:45: CV- og søknadskurs med Mads Wilhagen fra Academic Work. Ta med PC.

 

12:15-12:45: Pause

 

12:45-14:00: Årets foredragsholder 2013 og emneansvarlig for Reklame og visuell kommunikasjon, Dag Inge Fjeld, skal holde foredraget: ”Vitnemålet får deg intervjuet. Profilen får deg jobben”. Fjeld har arbeidet med segmenteringsanalyser og kommunikasjonsrådgivning siden 1995. Først i reklamebyråer som Bates og JWT. Så mediebyrået PHD. I dag gjennom firmaet BTF Innsikt AS.

 

14:15-15:15: Årets foredragsholder 2015 og grunnlegger, konsernsjef og styreleder i verdens beste kreative PR-byrå Trigger, Preben Carlsen, skal spre sin magi med foredraget: ”Hvordan skape engasjement i en kaotisk verden”.

 

Hvordan kan man bety noe for målgruppene sine i en verden hvor folk har alt de trenger og ser på produktkvalitet som en hygienefaktor? Altfor mange er opptatt av å skryte av sin egen fortreffelighet til målgrupper som er møkklei av å høre på det – de gjør sitt beste for å adblocke det bort. Den tradisjonelle måten å posisjonere seg på er gått ut på dato, og gir dårlig effekt. Skal man bygge en sterk og langsiktig posisjon i dag, må man slutte å snakke og begynne å gjøre noe. Man må ta steget fra produktleverandør til samfunnsaktør.  I dette foredraget får du vite mer om hvordan du kan gå frem for å ta det store skrittet ut i samfunnet og du får innblikk i hvordan andre virksomheter har gått frem for å lykkes.

 

15:30-16:00: Lyst til på drømmejobben uten å levere en eneste søknad? Ian Jenkins skal vise hvordan du kan få deg drømmejobben uten CV, søknad eller nettverk – helt uten konkurranse. Dette vil du ikke gå glipp av!

 

Jenkins søkte selv på 63 jobber etter han var ferdigutdannet på BI og fikk ikke et eneste jobbintervju. Han var arbeidsløs i åtte måneder før han oppdaget en jobbsøk-metode som forandret livet hans i Norge. Denne metoden skal han dele med oss under Karriereuka.

 

Yvonne Fosser

Yvonne Fosser

 

Tirsdag 8. mars

09:00-10:00: Gratis frokost og Kahoot-quiz med premier.

 

10:00-10:45: Carl Størmer, som har jobbet som analytiker på Wall Street og skrevet for Harvard Business School, skal vise hvordan du finner jobben med størst potensiale for deg med foredraget ”Hvordan unngå drittjobbene”. Størmer en erfaren leder, gründer og konsulent med lang næringslivserfaring fra både USA og Norge. Han driver nå et eget konsulentselskap – Jazzcode AS – som trener toppteam, konsulenter, analytikere og prosjektteam i å tenke mere strukturert sammen.

 

11:00-11:45: Yvonne Fosser fra Innovasjon Norge skal få deg utenfor komfortsonen og få frem ditt potensiale med foredraget: ”Selvledelse, hvordan få det beste ut av ditt arbeidsliv?”.

 

Fosser har over 20 års erfaring innen HR og ledelse. Hun har som misjon å hjelpe så mange som mulig til å få en bedre hverdag, og få mest mulig ut av sitt liv. Hun brenner for å hjelpe andre til å få frem sitt potensiale gjennom selvledelse og læring utenfor komfortsonen, og har selv utfordret sine egne grenser som leder ved å by på seg selv både via sosiale og tradisjonelle medier.

 

11:45-12:45: Pause/lunsj

 

12:45-13:45: Finnes det virkelig en suksessoppskrift for å jobbe i prosjekt og team – på skole og i arbeidsliv? Og hvorfor er dette det viktigste du må lære, for å kunne gjøre karriere?

 

Hovedinstruktør på Emergence School of Leadership og forfatter av Prosjekthåndboka, Jonas Aakre, tar i dette foredraget utgangspunkt i sin egen bakgrunn som student – og senere underviser, arbeidstaker og prosjektmaker. Du kan forvente deg en time full av relevante eksempler og verktøy, som gjør deg i stand til å jobbe smartere og få til mer – med fler.

 

14:00-15:00: Sosiale medier er blitt viktige rekrutteringskanaler, men hvordan kan vi bruke dem best mulig for å få den jobben vi vil ha? Høyskolelektor, foredragsholder, forfatter og ekspert i sosiale medier, Cecilie Staude, skal vise oss hvordan med foredraget: ”Sosial rekruttering – eller et tastetrykk fra nye medarbeidere”.

 

Elin Ørjasæter

Elin Ørjasæter

 

Onsdag 9. mars

09:00-10:00: Gratis frokost og Kahoot-quiz med premier.

 

10:00-10:45: Stadig flere unge velger å starte sin egen virksomhet. Vi hører ofte om suksesshistoriene, men sjelden om alt arbeidet som ligger bak og om alle de som ikke lykkes. Hva skal til for å bli gründer? Hvordan kommer du i gang? Hvilke feil bør du unngå? Ståle Lindblad, gründer av Areca, skal svare på disse spørsmålene med foredraget: ”#Gründerliv”.

 

11:00-12:00: Christian Thorbjørnsen, fysioterapeut og fysisk trener i Rosenborg Ballklubb og Norges U21-landslag i fotball, skal snakke om hvordan det er å jobbe med toppidrettsutøvere og hvordan han har kommet seg dit han er i dag. Skal du jobbe med noe innen helse, har du mye å lære av Thorbjørnsen som selv har studert osteopati på HK.
12:00-12:45: Pause/lunsj

 

12:45-13:45: Elin Ørjasæter skal snakke om kjønnsforskjeller i arbeidslivet med foredraget: ”Er det lurt å være kvinne med killerinstinkt?”.
Kvinner og menn er forskjellige, men de sjefer på nøyaktig samme måte. Hvordan kan det ha seg? Og hvorfor vil kvinnene i Rwanda bli ingeniører, mens norske kvinner vil bli sykepleiere? Et forskningsbasert foredrag for folk som liker å le! Foredraget tar for seg teorier om kjønnsforskjeller i arbeidslivet, og en del om knall og fall i Ørjasæters eget liv. Fremfor alt får jentene i salen konkrete tips om hvordan de skal lykkes for å gjøre karriere, til og med etter at de har fått barn.

 

14:00-15:00: Hamza Mayow, som tidligere gikk på HK, er eier og designer av klesmerket Mayow. Under Karriereuka skal han fortelle hvordan han startet som gründer og hvordan du kan gjøre det samme ved å tørre å ta sjansen. ”Generasjon sulten” er tittelen på foredraget, fordi det er dette Mayow ønsker at vi skal bli husket som; en generasjon som åpner dører for den neste generasjonen.

 

15:00-16:30: Delingsøkonomien – hva er det egentlig, og hvilke muligheter gir det deg? Linjeforeningen for Master har med seg delingsøkonomi-tjenesten Nabobil og LO, og stortingsrepresentant for Høyre, Heidi Nordy Lunde, som skal prate om betydningen delingsøkonomien har for samfunnet og arbeidsmarkedet.

 

Engasjerte studenter

Engasjerte studenter

 

Torsdag 10. mars

Er du usikker på hva du vil jobbe med etter studiene, kan bedriftspresentasjonene på torsdag hjelpe deg. Vi får inn en rekke bedrifter som skal presentere seg på Karriereuka. Her kan du få inspirasjon til hva du vil jobbe med og kunnskap om hvordan store bedrifter har lykkes med måten de arbeider på. Flere av bedriftene er også ute etter å ansette studenter fra Høyskolen Kristiania. Så ta på deg finstasen og minglehumøret, gjør klar din CV og legg den i CV-postkassen på standtorget. I samme slengen kan du ta et profesjonelt bilde på vår CV-photoshoot.

 

09:00-10:00: Gratis frokost og ballongslipp i P-bygget.

 

10:00-10:20: We Are Live – kampanjebyrå

 

10:25-10:45: Semway – performance marketing

 

11:00:11:20: HR-huset – konsulentselskap

 

11:25:11:45: Eniro – medieselskap med fokus på digital markedsføring

 

11:25:11:45: EF – språkreiser, språkkurs, utveksling og studier i utlandet

 

11:45:13:00: Standtorg i P-bygget med gratis lunsj

 

13:00-13:20: Atlasklinikken – tverrfaglig helsesenter

 

13:00-13:20: Dinamo – kommunikasjonshus

 

13:25-13:45: Balderklinikken – klinikk innen funksjonell medisin
13:25-13:45: The Innovation Effect

 

14:00-14:20 Gjensidige – skadeforsikringsselskap

 

19:00-03:00 AfterWork på Club Nox

 

 

BALLONGSLIPP

Ballongslipp i P-bygget

 

Standtorg

Torsdag 10. mars fra kl. 10:00 – 14:00 er det standtorg i P-bygget. Her blir det servering, ballongslipp, CV-photoshoot og muligheter for å legge igjen din CV i bedriftenes CV-postkasser.

 

Bedriftene som kommer er:

 • EF – språkreiser, språkkurs, utveksling og studier i utlandet
 • Lundalogik – CRM system
 • Falk – assistanse og sikkerhetstjenester til privatpersoner og bedrifter
 • Emergence School of Leadership
 • Semway – performance marketing
 • Eniro – medieselskap med fokus på digital markedsføring
 • Express Rekruttering – bemannings- og rekrutteringsselskap
 • Plot Magasin – rettet mot nysgjerrige og samfunnsbevisste lesere
 • UNICEF – humanitær organisasjon
 • Academic Work – bemannings- og rekrutteringsselskap
 • GoXplore – kombinerer reiser og jobb verden rundt
 • We Are Live – kampanjebyrå
 • HR-huset – konsulentselskap
 • AIESEC – plattform for unge mennesker som vil utforske og utvikle lederskap
 • Dream Broker – teknologiselskap
 • DNB Oppstart
 • Coca Cola
 • Gjensidige – skadeforsikringsselskap

 

 

 

Afterwork 2016

Afterwork

Bli med på avslutningsfest på Nox!

For å sette punktum på Karriereuka arrangerer vi AfterWork på Club Nox. Her har du mulighet til å mingle med bedrifter og foredragsholdere fra Karriereuka i en mer uhøytidelig setting. Vi har selvfølgelig leid inn fjorårets hit: photobooth, og komiker Jonis Josef fra
Into Campus 2015. Det blir også servert tapas.

 

Sted: Club Nox, Henrik Ibsens Gate 100

Når: Torsdag 10. mars, kl. 19:00-03:00

Pris: 150 kr

Dresscode: Smart casual
Billetten dekker inngang, tapas og underholdning. Begrenset antall billetter – vær rask

Du kan finne mer informasjon om Afterwork her.

 

Følg oss på sosiale medier:

Facebook: Karriereuka 2016

Instagram: KarriereukaSCK

Twitter: KarriereukaSCK

 

Fullt program KUA 2016

Karriereuka 2016