Ernst ble vraket til fordel for Høyskolen Kristiania

Det nye navnet på Campus Kristiania er: Høyskolen Kristiania!

Mandag ble det nye navnet på skolen presentert til en forventningsfull og nysgjerrig gjeng med studenter og ansatte. Det nye navnet ble tatt imot med rungende applaus.

TEKST: Julie Brundtland Løvseth

FOTO: Anders Nilsen / Adapterphoto


Administrerende direktør ved høyskolen, Solfrid Lind, oppsummerte det som har vært en kort og intensiv prosess med å bestemme et nytt navn på høyskolen. Det nye navnet ble vedtatt på et styremøte 9. september. I 40 dager har studenter og ansatte involvert seg i prosessen. Det har vært informasjonsmøte, konseptworkshop og vernissasje.

 

Det kom 118 forslag på navn til skolen. Av de tre som stod igjen var Høyskolen Kristiania, Høyskolen Ernst og Høyskolen EGM. Navneforslaget Høyskolen Ernst har vært en snakkis på skolen og kilde til mye god humor. Alle de fremmøtte brøt ut i latter da Solfrid forklarte at forslaget hadde vært en av finalistene.

 

Ernst

 

Solfrid forklarte hvorfor valget falt på Høyskolen Kristiania:

– Det nye navnet er en videreføring av navnet vi bestemte oss for i 2005. Skolen ligger i kvadraturen, i Kongens gate som var en sentral del av det gamle Kristiania. Det er her skolen ble opprettet og det var det byen het da, forteller Solfrid.

Ordet Campus har blitt fjernet fra navnet fordi man ikke ønsker at det forveksles med den offentlige fler-campus modellen. Solfrid avslutter med en poetisk visjon for skolens nye navn.

– Som et barn som vokser opp vil også høyskolen vokse til seg navnet sitt og fylle det som tiden går.

 

panorama nytt skolenavn

 

 

 

Martin Gran fra Snøhetta presenterte konseptet som den nye merkevaren skal bygge på. Nå er man ferdige med fase en og begynner å skape den visuelle identiteten til skolen. Men for å gjøre det må man vite meningen bak merkevaren. Konseptet Snøhetta har landet på er transformasjon.

– Høyskolen Kristiania er et sted hvor mennesker gjennom utdanning gjennomgår en transformasjon. Å transformere betyr å gjøre om på formasjoner som fortsatt er der. Det er en stor transformasjon å gå fra studieliv til arbeidsliv for eksempel. Vi vil vise frem en utvikling.

 

I etterkant av presentasjonen forteller Solfrid om sin personlige mening om det nye navnet.

– Jeg er veldig fornøyd med valgt løsning. Det nye navnet tar med historien. Det er både vakkert og lyrisk. Kristiania brukes ikke lenger, men siden vår skole ble etablert for 100 år siden synes jeg vi kan bruke det. Også fungerer det godt på både engelsk og norsk. Navnet må fungere godt på engelsk fordi alle høyskoler på en eller annen måte skal være internasjonale. Vi har utveksling, gjesteforelesere fra utlandet og publiserer internasjonalt, og da må man ha et navn andre kan forstå, forklarer hun. På engelsk vil skolen hete Kristiania University College.

 

– Når i prosessen kom navnet opp?

– Tidlig. Forslaget ble sendt inn på bloggen. Det har også vært foreslått mange ganger i prosessen.

 

– Tror du at vi vil føle tilhørighet til det nye navnet?

– Det vil bli jobben fremover. Nå skal vi fylle navnet med innhold!

 

Journaliststudenten Marthe Indiane Laache Stakkestad har møtt opp for å få marsipankake og for å høre det nye navnet.

– Det nye navnet tar vare på tradisjon. Det oppleves som positivt at navnet ikke er rettet opp mot en av fagretningene.

 

– Passer navnet til skolen?

– Ordet Kristiania må være med. Det gir tyngde. Det har jo vært der en stund.