Fra sludd og snø til varme og sjø!

I disse mørke, slapsete og nokså nitriste tider blir lengselen stor etter solbrun hud og sand mellom tærne. Idretten ved Studentunionen ønsker å sette en stopper for denne lengselen ved å gjøre ønskene dine til virkelighet. I samarbeid med Lapoint arrangerer de nemlig surfetur Marokko!


TEKST: Mari Elvine Svebak Nordmarken
FOTO: Celine Sandberg og Therese Larsen


I hjertet av Marokkos surfeparadis, Taghazout, ligger Lapoints surfcamp. Omringet av surfespots i verdensklasse med bølger skreddersydd for alle nivåer er destinasjonen en sikker vinner. Solfylte dager, surfeleksjoner i fargerike omgivelser og utflukter til steder som minner om noe tatt rett ut av «We Heart It» – det hele til en studentvennlig pris. Du trenger heller ikke å bekymre deg for noe av det rent praktiske under oppholdet. Lapoint organiserer alt for deg.

Synes du dette høres spennende ut, men har behov for mer overbevisning? Under kommer en liten Q&A som vil gi deg bedre innsikt i hva du kan forvente deg på turen.


Hvordan ser en typisk dag på surfcamp i Marokko ut? 

Dagen starter før solen står opp når uvante toner kan høres i det fjerne fra mannen i bønnetempelet. Men fortvil ikke, du har enda litt tid til å slumre før frokosten serveres fra klokken 08:00 til 09:00. Deretter pakkes strandbaggen før surfing står for tur. Etter fire til fem timer i vannet er kroppen god og mør og du kan dra tilbake til campen for å nyte en lang dusj, kjøpe deg noe å spise og bare slappe av med noe godt å drikke på takterrassen. Klokken 20:00 serveres det middag før du nok en gang står fritt til å gjøre akkurat hva du vil. Du kan for eksempel sitte oppe og bli bedre kjent med de andre på campen eller legge deg tidlig for å lade opp til en ny dag med aktiviteter.

 

Lapoint frakter studentene til fantastiske surfesteder.

Lapoint fikser transport til surfespotene. Foto: Celine Sandberg

Det finnes mange steder å hvile på surfespotene.

Loungen ved surfespoten til Level 1. Foto: Therese Larsen

 

Hvilke andre aktiviteter kan jeg gjøre utenom å surfe?

Utenom surfeleksjonene, frokost og middag står det ingenting oppført på agendaen. Du får med andre ord mye tid til å gjøre akkurat hva du vil og i en landsby som Thagazout er det ikke manko på ting å gjøre. En av dagene vil du få mulighet til å vandre inn til Paradise Valley, et varmt innsjøvann omringet av spektakulære stupeklipper. Du kan også ta turen til kystbyen Agadir som ligger en liten busstur unna, enten for å sikre deg en suvenir fra det lokale markedet, eller for en tur på byen.

 

Paradise Valley, et av mange fantastiske badesteder.

Paradise Valley. Foto: Therese Larsen

Studentene utforsker kystbyen Agadir

Utforsking av Agadir sentrum. Foto: Celine Sandberg

 

Hvis kroppen er støl og du føler deg lat finnes det flere aktiviteter du kan gjøre både på og i nærheten av campen. Litt tøy og bøy kan for eksempel føles nødvendig, noe som passer fint da to yogapass er inkludert i prisen. Ellers er det WiFi på campen, brettspill, muligheter for å se film eller full avslapping på takterrassen. Det er også fritt frem for å surfe, bade og sole den vinterpregede kroppen din på stranda utenom surfeleksjonene. En av kveldene tennes det bål ved strandkanten hvor flere surfcamper møtes. Da blir det musikk, alkohol og nye bekjentskap. Sjukt hyggelig!

 

Du får oppleve fantastiske solnedganger

Solnedgang i Taghazout. Foto: Celine Sandberg

 

Må jeg ha noen surfeskills fra før av?

Hver uke ankommer det rundt 50 deltakere hvor flesteparten er nybegynnere. Instruktørene har derfor god erfaring med deltakere som ikke har noen erfaring. Det er med andre ord ikke nødvendig å taste inn ”How to surf” i søkefeltet på nettleseren før avreise. Hele poenget med turen er å lære, og de fleste kommer seg opp i stående posisjon på brettet i løpet av uken.

 

Studentene prøver seg på surfebrettet.

Level 1 på vei ut til Bølgene. Foto: Therese Larsen.

 

Surfeleksjonene har to nivåer. Bør jeg velge Level 1 eller 2?

Dersom alt du kan om surfing er fra den gangen du stalket han kjekke surfefyren på Instagram eller kun har kjennskap til ”hang loose”-begrepet kan Level 1 være et fint sted å starte. Er du derimot i stand til å stå oppreist på brettet og føler deg komfortabel med det, kan du prøve deg på Level 2. Uansett hvilket nivå du går for vil instruktøren tilrettelegge nivået slik at det passer for deg. Det er også mulig å bytte underveis i løpet av turen hvis du for eksempel blir sykt god.

 

Studentene samles før de skal ut på bølgene.

Gjennomgang før surf. Foto: Therese Larsen

Det finnes mange forskjellige aktiviteter du kan delta på.

Når du ikke rir på bølgene kan du ri på en kamel. Foto: Celine Sandberg


Hva kan jeg forvente av turen?

I tillegg til å komme ett steg nærmere å bli han der kjekke surfefyren fra Instagram vil du samtidig knytte nye bekjentskaper. Det er en veldig sosial tur hvor du møter mange mennesker som du ender opp med å bli glad i etter en intens uke. Samtidig får du oppleve den marokkanske kulturen, fargerik mat med spennende smaker og ikke minst vakre omgivelser!

 

En av de fantastiske strendene du vil oppleve.

Fargerik strand i Taghazout. Foto: Celine Sandberg

 

Nå som de fleste spørsmål forhåpentligvis er besvart gjenstår det kun én ting; få med deg en skolelei kompis, ei bleik venninne eller rett og slett bare hele den vinterdeprimerte klassen og hiv dere med på surfetur! Mer informasjon om pris, hva den inkluderer, reisetidspunkt og påmelding finner du på Facebook-arrangementet Surfetur til Marokko med Idretten v/SCK.

 

Gjengen er samlet på stranden.

Foto: Therese Larsen