Bergen // Gutta er halvveis til 100

Guttene ved Høyskolen Kristiania Bergen har vært suverene så langt i sesongen. De har knust alle motstandere, og forrige onsdag tok vi turen på kamp. Strategien før kampstart var enkel: Score minst 10 mål.


Tekst: Mia Louise Eikner

Foto: Malin Bakkeli Askeland


 

Etter fem kamper har guttene nå scoret femti mål og sluppet inn ni, noe de selvsagt er utrolig fornøyd med. Onsdagen møtte de ATL- Hordaland, og forventningene var skyhøye. Motstanderne hadde definitivt spilt ball før, og det så heller ikke ut som de hadde glemt styrkeøktene. Det var definitivt ikke bare enkelt å ta ballen fra dem. Likevel, stoppet ikke dette gutta våre, og etter kun to minutter ut i kampen kom det første målet. 1-0 til SHK!

 

Det er full jubel på sidelinjen. Henrik Hansen har vært med på alle kampene så langt i sesongen. Laget kommer først, men man skal ikke se bort ifra at det blir tid til et vorspiel etter kamp.

_DSC0541

Henrik storkoser seg med laget.

– Jeg tar alltid match først, men viktig å få med seg alt. En kveld etter kamp tok jeg fram sparkesykkelen for å komme meg raskest mulig på vors. Jeg bor i Sandviken og vorset var på Nordnes, så det tok sin tid.

 

Henrik mener fotballaget er det beste i Bergen.

 

– Vi har et så utrolig godt samhold, og det er det aller beste med laget. Man får mange nye venner, og blir kjent med folk fra forskjellige linjer på skolen. Derfor bør absolutt flere delta på treningene og bli en del av laget.

 

Atle Øygarden Lund er helt enig med Henrik at laget har et utrolig samhold.

_DSC0468

Alte mener det beste med laget er de alltid har det gøy.

– Stemningen mellom gutta på laget er rett og slett fantastisk. Vi har det veldig artig. Det er verdt å komme inn i gruppa for å oppleve dette samholdet.

 

Da vi spurte hva han ville valgt mellom vors og SHK- kamp var det ikke noe tvil.

 

– Selvfølgelig ville jeg valgt kamp.

 

Det ropes oppmuntrende ord fra sidelinjen, og det er lett å se det gode samholdet som gutta snakker om. De er svært rettferdige når det kommer til bytting, slik at alle får spilt mest mulig. Den som kommer først ut på sidelinjen, skal få komme inn igjen på banen først. Det er likevel alltid noen som blir litt ivrige og sniker seg foran de andre innbytterne. Vi nevner ingen navn.

_DSC0441

Guttene heier hverandre fram.

Da dommeren blåser i fløyta og det er tid for pause, er stillingen 5-0 til SHK. I pausen er det taktikkprat, og alle er enig om at nå må ikke laget rakne.

 

– Vi må holde tempoet oppe og skyte enda oftere. ”Ikke begynn å slippe inn mål”, sier leder, eller som han kalles av laget – ”El Capitan” Thomas Olsen Ristesund.

 

Dessverre sank nivået litt etter pause og motstanderne fikk sitt første mål, men ingen fare. Like etterpå la de på til 6-1.

_DSC0426

SHK- guttene samarbeider definitivt veldig bra.

Petter Ødegaard og Leo Brenden er også veldig fornøyd med kameratskapet til gutta på laget, men det er en annen ting som er det aller beste med SHK- fotball.

 

– Når man scorer mål på kamp, så er det definitivt en selvtillitsboost. På skolen dagen etterpå vet folk at du spilte kjempebra, og jentene blunker litt ekstra, sier Petter Ødegaard.

 

– Haha, ikke ta meg med på det sitatet! Det beste med laget er god trening og gøye vors, sier Leo og ler.

_DSC0517

Selv om de er sliten, så er det mye latter på sidelinjen.

Motstanderne begynner å bli svært sliten, men har fått inn ett mål til, mens SHK har fått inn åtte. Stillingen er 8-2 og det er få minutter igjen.

 

Da vi spør hvem som har spilt best i dag, nøler gutta med å svare.

 

–Vi er et lag, og det er en felles seier, sier Henrik.

 

Alexander Igesund Høgset er sikker på hvem han mener har vært banens beste.

 

– Du har jo vært veldig god i dag Henrik.

 

– Han hadde tidenes takling isted, sykt at det ikke ble mål, sier Petter og er enig med Alexander.

 

Hver enkelt sine ferdigheter ute på banen har mye å si, kanskje mer enn de antyder, og spesielt etter botsystemet deres ble presentert på lagets pre-season fest.

 

– For å skape litt ekstra samhold og stemning innad i gruppen bestemte vi oss for å opprette et botsystem. Kort fortalt er det snakk om små summer som går til en felles pot på slutten av sesongen. Med disse kronene satser vi på å få til en heidundrende fest! sier Thomas.

 

Gutta kan blant annet få bot for å bli tatt tunnel på og for å bomme på åpent mål. Videre forteller Thomas at dette har skapt mye latter og diskusjoner i gruppen. Man kan også velge å anke boten opp til ”Høyesterett” hvis man er uenig. Ulempen med dette er nok at man vil tape uansett, målet er jo å få mest penger i kassa.

 

Nå er det ett minutt igjen og gutta vil nå målet sitt, de skal klare 10 mål.

 

–Kom igjen!! Ett minutt igjen, vi klarer to mål, ropes det fra sidelinjen.

 

Noen sekunder senere er stillingen 9-2. Gutta skriker, noen holder pusten i spenning og krysser fingrene for ett mål til. Og endelig kom det! Atle ble den store helten da han fikk trillet inn det tiende og siste målet.

 

”El Capitan” er storfornøyd med gutta og trives i rollen som leder, men påpeker selv at det kun er en tittel, og at alle bidrar for at laget skal være best mulig.

_DSC0600

Leder er svært glad etter nok en seier.

– Målet for i år er først og fremst å skape en arena hvor folk kan samles for å ha det gøy og svette litt samtidig. Men når vi er så godt i gang som vi er nå, så lyver jeg jo hvis jeg ikke innrømmer at målet er å passere 100 antall scorede mål denne sesongen. Vi er jo faktisk akkurat halvveis, så hvorfor ikke gå for det?