HK Fotball klar for ny sesong

Den 19. april sparkes i gang en ny sesong for HK Fotball. Etter en skuffende fjorårssesong som endte med nedrykk, har idrettsansvarlig Håvard Haugan meldt på laget i en lavere divisjon og har satt seg et hårete mål om pallplass. 

 

Som idrettsansvarlig er Haugans oppgave å opprettholde idrettsaktiviteter i regi av SHK, og ansvar for at studenter skal ha muligheten til å stille opp på idrettsarrangement. Det relativt ferske fotballaget til skolen (laget ble stiftet i 2014 av tidligere HK-student Christoffer Jellum) har hele 51 medlemmer på Facebook. På de ukentlige treningene er vanlig oppmøte på rundt 15 stk., sier Haugan.

 

– Det er veldig god stemning på treningene, og det er en fin måte å stifte nye bekjentskap på skolen. Vi er både gutter og jenter på laget. Det er åpent for alle, uansett ferdighetsnivå. Om man har spilt før eller ikke er helt uviktig.

 

På grunn av noe svak økonomi har ikke laget mulighet til å leie bane, så fast treningstid eller sted er ikke på plass for øyeblikket. Men med flere ildsjeler i gruppen har det ikke vært noe stort problem å få det på plass. All informasjon rundt treningstider og sted legges ut på HK Fotballs Facebook-gruppe.

 

Ny idrettsansvarlig: Håvard Haugan tok i vinter over som idrettsansvarlig for SHK i Trondheim

Ny idrettsansvarlig: Håvard Haugan tok i vinter over som idrettsansvarlig for SHK i Trondheim

 

Sosiale arrangement

I tillegg til det sosiale aspektet ved treninger og kamper, kan HK Fotball også skimte med andre sosiale arrangement. Høstens nedrykksfest er heldigvis ingen tradisjon, men det årlige julebordet er alltid stor stas. Det er til dette de fleste medlemmene sparer energien sin. Med et fast godt oppmøte er julebordet årets beste skolefest gang på gang.

 

Ny sesong, nytt utstyr

 

Når laget den 19. april starter vårsesongen vil det være med nye drakter, finansiert av skolen.

 

– Skolen har generøst gitt oss midler til å handle inn nytt utstyr, så de gamle hvite draktene blir erstattet med flunkende nye røde drakter for å passe skolens nye visuelle identitet. Vi har også fått ordnet ny logo til draktene.

 

Alle som blir medlem av laget vil få mulighet til å prøve seg i kamper, men Haugan bemerker at treningsoppmøte er viktig om man vil ha spilleminutter. Med tanke på den generelle mangelen på fysisk utholdenhet er det sjeldent noen må stå lenge på sidelinjen under kamper.

 

Terminliste: Slik foregår årets vårsesong for HK Fotball.

Terminliste: Slik foregår årets vårsesong for HK Fotball.

 

Haugan oppfordrer alle til å møte opp på Eberg klokken 19.20 den 19. april for å støtte HK i sesongåpningen mot Rockwool.