Knallgod respons på årets Karrieredager!

Fire fantastiske foredragsholdere, portfolio workshop og jobbsøkerkurs var noe av det man kunne få med seg under Karrieredagene forrige uke. Dette var tydeligvis oppskriften på et vellykket arrangement.


Tekst: Mia Louise Eikner

Foto: Malin Bakkeli Askeland/ John Gabriel Fløysand


Tirsdag 8. mars var det flere workshops, og man kunne besøke ulike bedrifter på stand. Portfolio workshop var spesielt nyttig for studentene som går fagskole, og filmstudent Anniken Narvesen Torp var svært fornøyd med kurset.

– Det var utrolig interessant og relevant for meg som går film. Jeg lærte mye nyttig.

 

Tina Stavroula Balantanis som går grafisk design, var også svært glad for at hun deltok på portfolio workshop.

– Jeg var veldig glad for at det var en tidligere student som hadde workshopen, ettersom Duy har vært gjennom alt det vi går gjennom nå. Det var veldig lærerikt å få tips fra han.

 

Bedriftene som stod på stand var studentene også fornøyd med, og Anniken mente alt var utrolig godt organisert.

 

Onsdagen var det klart for fire inspirerende foredragsholdere på Hotell Norge. Det var mange spente studenter som gledet seg masse til å få motiverende ord fra veldig kjente fjes.

 

_DSC0743

Engasjert studenter som følger nøye med på foredragene.

 

Vi fikk tatt en raskt prat med Dag Otto Lauritzen før han skulle holde foredrag. Han har reist en del rundt på skoler tidligere, og gledet seg til å snakke foran studentene på Høyskolen Kristiania og gi dem motivasjon.

– Foredraget mitt vil være om noe jeg kaller motbakke, og det trenger ikke bare være et ord man bruker i sammenheng med sykling, men alle møter motstand i løpet av livet.

 

Han snakket om hvordan man kan komme seg gjennom en periode med motstand, hvor man går gjennom noe som er tøft å takle, som for eksempel sykdom, kjærlighetssorg og dødsfall.

– Det er mye vi rundt kan gjøre for å hjelpe dem som sliter og det er viktig å huske på, fortalte Dag Otto.

 

Et annet fokus var teamarbeid, og hvordan man kan jobbe bra sammen med andre mennesker.

 

Da vi spurte hvorfor han valgte å komme til Høyskolen Kristiania sine Karrieredager, var svaret enkelt.

– Det var rett og slett fordi Emilie har mast og mast. Jeg hadde egentlig ikke tid, da jeg nettopp var kommet hjem fra Jordan etter å ha ridd på kamel gjennom ørkenen med Kristian Ødegård. I det øyeblikket jeg innså at Emilie aldri ville gi seg, noe som er en meget bra egenskap, valgte jeg å si ja, ler Dag Otto.

 

Dag Otto har fått mange positive tilbakemeldinger på sine tidligere foredrag.

 

– Det er veldig morsomt å snakke foran studenter og jeg håper jo de får med seg noe. Den beste følelsen er når man merker at man har publikum med seg.

 

3

 

Det ble også tid til en prat med Petter ”uteligger” Nyquist etter hans foredrag, og han var svært fornøyd med stemningen og glad for at så mange møtte opp.

– Foredraget mitt handler om prosjektet mitt, der jeg var bostedsløs i 52 døgn langs gatene i Oslo. Det handler om å se menneskene som sitter bak tiggerkoppen eller magasinene =Oslo og Megafon. Det å være inkluderende og forstå hvor lite som skal til for å skape et lyspunkt i hverdagen til noen som ikke har det så bra, er kanskje den enkleste lærdommen av hele prosjektet mitt.

 

_DSC0721

 

Petter mente det beste med å holde slike foredrag var å få møte publikum.

– Jeg skulle gjerne hatt mer tid etter foredraget mitt, for jeg vet folk vil stille spørsmål. Det å møte folk er veldig givende, samt det å kunne være til inspirasjon og ikke minst få folk til å tenke nytt.

 

Even Gaulen Gulliksen, som går siste året på markedsføring og salgsledelse, var utrolig fornøyd med foredragene.

– Det har vært veldig motiverende, og man får mange gode råd om hvordan man kan jobbe enda bedre, på slike arrangementer som dette. Jeg personlig må for eksempel bli enda flinkere til å følge opp disse rådene, sier Even og ler.

 

Even mente også foredragene var relevante i forhold til linjene som høyskolen tilbyr.

– Foredragene til Dag Otto og Petter har handlet om motivasjon, så det er jo relevant for mitt studie og alle andre på skolen.

 

Det var mange høydepunkt i løpet av to dager og mye spennende å få med seg.

– Det var utrolig givende foredrag, Dag Otto Lauritzen og Petter Nyquist var utrolig motiverende å høre på. De to siste foredragsholderne, Dag Inge Fjeld og Lasse C. Smedsvig, var også svært interessante og spennende å få med seg, sier filmstudent, Anniken.

 

104

Dag Inge Fjeld holdt et foredrag om hvordan man kan skille seg ut arbeidsmarkedet.

 

_DSC0811

Lasse C. Smedsvig fra Adams matkasse snakket om veien fra studie til jobb.

 

Anniken er likevel ikke i tvil om hva hennes absolutte høydepunkt har vært under årets Karrieredager:

– Det var definitivt Dag Otto Lauritzen. Elsker han!

 

_DSC0518

Dag Otto holdt et svært motiverende foredrag.

 

Leder for Karrieredagene, Emilie Brynjulfsen, er overveldet over alle de positive tilbakemeldingene.

– Vi var utrolig spent på om studentene ville like det vi hadde satt sammen, og det var veldig deilig å høre at de var fornøyd. Det er det viktigste. Oppmøtet var virkelig over all forventning, og jeg personlig er veldig stolt over hva vi klarte å få til.

 

5

Karriereutvalget sammen med Dag Otto og Petter.