Høyskolen Kristiania tar opp kampen mot kreft

Torsdag 3.mars satte skolens studenter standeren da de deltok i Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon, Krafttak mot kreft, som den første høyere utdannelsesinstitusjonen i Norge.


TEKST: Arianit Selmani
FOTO: Christina Grimsmo


Det hele startet i Ålesund, hjembyen til initiativtaker for arrangementet, Martin Sætre. Rett før jul i 2014 ble moren hans rammet av kreft, og det var en vanskelig tid for familien. Heldigvis endte det godt, og Martins mor ble friskmeldt. For Martin førte opplevelsen til et engasjement for kampen mot kreft. I fjor sommer arrangerte han en fotballturnering som samlet inn penger til Kreftforeningen. Engasjementet for kreft-saken tok han også med seg videre da han flyttet til Oslo og begynte på Høyskolen Kristiania for å studere kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling.

 

Tok et krafttak

– Jeg tok opp ideen om innsamlingsaksjonen med styret i Studentunionen utpå nyåret, og de var positive til forslaget. Som første høyskole i landet besluttet Studentunionen at vi skulle ta del i Krafttak mot kreft, forteller Sætre.

 

Sætre har hatt løpende dialog med Kreftforeningen siden tiden fra Ålesund.

– Marthine Jacobsen, aksjonssjef for Krafttak mot Kreft, har vært til stor nytte og gitt meg råd og veiledet meg gjennom prosessen. I tillegg har en bekjent av meg, Fredrikke Dagsdotter, vært en viktig støttespiller som har gjort mye av forarbeidet til aksjonen.

Videre har flere fra Studentunionen har vært med på å organisere og markedsføre innsamlingsaksjonen for å nå ut til flest mulig. Promofilm om bøssebæringen ble laget i forbindelse med saken, samt en konkurranse i samarbeid med Ving der de engasjerte hadde muligheten til å vinne 2 000 kroner.

 

Studentunionen deler ut sjekken

 

Imponerende innsats

Sætre legger ikke skjul på at han er fornøyd med elevenes engasjement for saken.

– Jeg blir stolt av å gå på en slik skole. Innsatsen hver enkelt bøssebærer la ned, er helt utrolig. Representanten fra Kreftforeningen som var tilstede og telte bøssene var imponert over studentenes innsats, og kunne ikke huske sist han hadde sett så mange kroner per bøsse, sier Sætre.

Rundt 50 studenter gikk med bøsse rundt om i Oslo. I tillegg til ble det også samlet inn penger gjennom vaffelsalg på skolen, samt 40 donasjoner fra både studenter og ledelsen.

– Her er det mange studenter og forelesere som har fått god karma, sier Sætre.

 

Sjekken blir signert til krefttak mot kreft

 

Håper på gjentakelse

Skolens samlede inntjente beløp ble på 66 817 kroner. Pengene går til personer med uhelbredelig kreft, der målet er å øke livskvaliteten til de rammede.

Sætre håper virkelig at innsamlingsaksjonen gjentas neste år.

– Dette er en viktig sak som står mange nær. Jeg vil jobbe for at Høyskolen Kristiania skal stå frem som et forbilde og inspirere andre skoler i landet til å følge etter. Det ligger et enormt potensiale i denne skolen og ingen grenser for hva som kan skapes.