Oslo // Midt i hjertet av Marokko

35 eventyrlystne studenter ved Høyskolen Kristiania vendte nesa mot sør for å utforske livsstilen som ekte surfere. Studiene ble satt på hylla og lukten av sjø og solbrun hud nærmet seg mer og mer. Turen gikk til Taghazout, Marokko. En magisk liten fiskeby med alt fra hardtarbeidende marokkanere til surfere med kun én tanke i livet; den perfekte bølge.


TEKST: Christine Dybing
FOTO: Linn Kristine Byre Johansen


Da vi ankom flyplassen i Marrakech stod det en smilende surfer og ventet tålmodig på oss i det vi tumlet litt slitne ut av flyplassen. Spente og ivrige hilste vi på Adrien, en franskmann fra Lapoint som tok oss imot med åpne armer. Humøret var på topp hos alle og vi gledet oss til å ankomme campen som skulle bli hjemmet vårt i en uke.

 

Studentene tester bølgene

 

Allerede dagen etter ankomst skulle vi prøve oss på bølgene, noen mer nervøse enn andre. Surfeinstruktørene var utrolig flinke og tok mulighetene, når dem var der, til å vise oss noen triks på bølgene. Stemningen var på topp hver dag, hele dagen lang. Vi surfet til kroppen ikke orket mer. Ble kjent med nye mennesker, både fra skolen og folk fra ulike deler av verden. Det var som en magisk rømningsplass, hvor alt av bekymringer ikke lengre fantes. Et virkelig surfeparadis for alle og en hver.

 

Samling før surfeturen

 

Lapoint´s ansatte hadde flere utflukter og aktiviteter for oss, for de som ønsket det. Alt Lapoint arrangerte ble godt mottatt av alle og vi koste oss med blant annet musikk-quiz, filmkveld og et par utflukter. Utfluktene tok sted til Paradise Valley og et av Marokkos største marked. Paradise Valley bydde på høye fjell, dype daler og naturbasseng som passet perfekt å svømme i etter en gåtur i varmen oppover fjellkanten. Mye kultur ble opplevd på alle mulige måter. Markedet i Agadir, en halvtimes kjøring fra campen, var enormt og de hadde absolutt alt der; krydder, klær, smykker, mat og gode muligheter for pruting.

 

Surfeinstruktører og studenter

 

Denne turen anbefaler jeg på det sterkeste. Et minne for livet! Et sted hvor vi alle kunne ønske vi kunne bli og leve som surfere. Et ekte paradis midt i hjertet av Marokko. Vi ble kanskje ikke alle profesjonelle surfere, men vi fant en indre surfer i oss som for alltid vil drømme etter bølger og et bekymringsfritt surfeliv – så om du er like gira som meg så drar vi dit igjen!

 

Idretten ved Studentunionen har arrangert flere turer i regi av Lapoint, så hvem vet hvor neste destinasjon vil bli. Til et nytt paradis, kanskje? Vi vil i hvert fall ha deg med.

 

Studentene prøver bølgene