OSLO // Det nye hovedstyret i Studentunionen

Hovedstyret 2017

Høstens generalforsamling er vel overstått, og det nye styret som overtar roret hos Studentunionen i Oslo er på plass. 


TEKST: ARIANIT SELMANI
FOTO: CHRISTINA VICTORIA GRIMSMO


Mange spente studenter dukket opp for å få med seg det som skal bli det nye hovedstyret for Studentunionen i Oslo. Det ble fremvist mye positiv statistikk og data i salen, som tydet på at årets styre har gjort en glimrende jobb. Etter dette kunne kandidatene endelig fremføre sine appeller i håp om å overbevise juryen og salens mange tilskuere. Programmet var allerede langt på overtid i det stillingen alle hadde ventet på skulle avgjøres, nemlig ny leder for SHK. Under finner du listen over det nye hovedstyret for 2017:

Fagansvarlig for institutt Helsefag:
Ingen kandidater

Fagansvarlig institutt for Markedsføring og institutt Ledelse og Organisasjon:
Jecicleide Santos De Almerida

Fagansvarlig institutt for Kreativitet og Innovasjon:
Emilie Marie Moestue

Fagansvarlig for fagskolestudier:
Kristine Bjørgan Østby

Pr- og kommunikasjonsansvarlig:
Julie Amundsen

Markedsansvarlig:
Håkon Tveito

HR-ansvarlig:
Tom Erik Øvrebø

Økonomiansvarlig:
Andrea Solvang Hølvold

Nestleder:
Celina Sandberg

Leder:
Eivind Langøigjelten

Vi tok en prat med de utvalgte for å høre mer om hvilke planer de har for stillingen og SHK når de overtar på nyåret.

julie amundsen
Julie Amundsen
Markedsføring- og salgsledelsestudent, utvalgt for stillingen som Pr- og kommunikasjonsansvarlig.

Har du tidligere erfaringer som er relevante for stillingen?

– Jeg har vært russepresident på videregående skole, og fikk god erfaring med å jobbe i team og lede en større gruppe. I tillegg fikk jeg erfaring bruk av media som et kommunikasjonsmiddel.

– Jeg har også vært studentambassadør for Høyskolen Kristiania, hvor jeg var med på navneendringsporsessen, og promoteringen av vår nye visuelle profil. I tillegg har jeg blogget en del for høyskolen, og bidratt til digital markedsføring for skolen på den måten.

Hva slags visjon har du for din nye stilling?

– Min visjon er å ha et stort fokus på internkommunikasjon, og knytte bånd mellom alle kommunikasjonsleddene i SHK. Ved å sørge for god kommunikasjon og åpen dialog kommunikasjonsleddene imellom, vil vi sikre kvaliteten og samsvaret mellom alt som publiseres fra SHK.

Hva er dine forventninger?

– Jeg ser frem til et godt samarbeid med alle de dyktige og motiverte studentene som er engasjert i Studentunionen. Et slikt år vil være en stor opplevelse i seg selv, og jeg er sikker på at denne flotten gjengen vil lære veldig mye av hverandre.

Haakon Tveito

Håkon Tveito
Markedsføring- og salgsledelsestudent, utvalgt for stilingen som Markedsansvarlig.

Har du tidligere erfaringer som er relevante for stillingen?

– Jeg har tidligere jobbet veldig mye med salg mot bedriftsmarkedet. Det er relevant til denne stillingen da jeg har en god tilnærming til næringslivet, i tillegg til et stort og bredt nettverk.

Hva slags visjon har du for din nye stilling?

– Det er veldig mye jeg ønsker å gjøre i løpet av perioden jeg sitter som Markedsansvarlig. Først og fremst ønsker jeg å forbedre de tilbudene som er tilgjengelig for studentene i dag, samt sikre nye og bedre tilbud som studentene ønsker og trenger. Jeg ønsker også å utnytte potensialet til TRACK-sentere i større grad. Næringslivet skal få mer kunnskap om TRACK.

Hva er dine forventninger?

– Mine forventninger er å oppnå et større og bedre samarbeid med studentene og næringslivet. Det er mye jeg ønsker å gjennomføre i perioden, og jeg gleder meg veldig til å sette i gang.

eivind

Eivind Langøigjelten
HR- og personalledelsestudent, utvalgt for stillingen som Leder.

Hva synes du om at du blir valgt inn som leder 2. året på rad?

– Det er først og fremst utrolig gøy, og jeg er veldig takknemlig og ydmyk over at jeg får sitte i stillingen et år til. Det første året mitt har vært en stor læringskurve, jeg har lært mer enn jeg kunne forestille meg før jeg begynte i rollen, og å få muligheten til å fortsette å bygge videre på det vi har startet på i 2016 er veldig motiverende.

Skal du kjøre samme slagplan eller fokusere på forandring?

– Det kommer nok til å bli en ganske god blanding. Det å omstille seg er viktig for å lære seg å jobbe sammen med nye mennesker som du ikke er vant til å jobbe fra tidligere. Samtidig er det viktig å beholde en form for kontinuitet fra tidligere arbeid. Jeg tror nøkkelen til å lykkes ligger i å lære av tidligere feil og endre det vi ser ikke har fungert, og dette har vi i år gode forutsetninger for å kunne lykkes med.

Hvilke forventninger har du til det nye styret?

– Jeg har en forventing til at de som er ledere i forskjellige utvalg skaper en vinnerkultur som alltid setter  studentenes beste interesser i fokus. Etter å ha møtt hele det nye styret er jeg veldig fornøyd. Det er en gjeng med ekstremt flinke mennesker som jeg gleder til å lære å kjenne og jobbe tett sammen med.

kristine2

Kristine Bjørgan Østby
Interaksjonsdesignstudet, utvalgt for stillingen som fagsnavarlig for fagskolestudier
Har du tidligere erfaringer som er relevante for stillingen?

– Jeg har ingen tidligere erfaringer med et verv som dette, da dette er mitt første år som student. Jeg er uansett kjent for å være engasjert, og liker å engasjere meg og bruke stemmen min. Det gleder meg å bruke stemmen min, noe jeg håper å få gjort mer av under året som Fagansvarlig for fagskolen.

Hva slags visjon har du for din nye stilling?

– I all hovedsak ble jeg først interessert i vervet når jeg fikk nyss om de ufattelig store forskjellene det er på såkalte akademika-studenter og fagskolestudenter. Det er helt klart noe av det viktigste jeg vil fokusere på i året som kommer, og ser veldig frem til et tett samarbeid med studentpolitisk koordinator som har blitt opprettet i år. Det er på tide å få slutt på poengordningen, og innlemme fagskolestudenter innenfor den ordinære som sammenfatter alle studenter. Det er viktig for meg å videreføre det grunnlaget Maren Granlund har lagt for debatten, og ta det enda et steg videre. Utover det ser jeg frem til å bidra til å bevare de faglige interessene til fagskolens studenter, og være en bidragsyter for at dette faktisk blir de mest minnerike årene i vårt liv.

Hva er dine forventninger?

– Mine forventinger til det kommende året er en bratt læringskurve, å få kjenne enda mer på følelsen av å bidra og engasjere seg, øke engasjementet generelt blant studentene og ikke minst knytte gode kontakter i Studentunionen.

tom-erik

Tom Erik Øverbø
HR- og personalledelsestudent, kandidat for stillingen som HR-ansvarlig.

Har du tidligere erfaringer som er relevante for stillingen?

Jeg har lite erfaring som er relevant for denne stillingen. Jeg har jobbet litt med kompetanseutvikling i Sats Elixia, og har hatt personalansvar som pedagogisk leder.

Hva slags visjon har du for din nye stilling?

– Jeg ønsker at Studentunionen skal fortsette den gode utviklingen. Det er gjort store endringer de siste årene som vi ønsker å bygge videre på, samt områder som vi fortsatt kan forbedre.

– Jeg ønsker å ha en bedre kommunikasjon på tvers av utvalgene i SHK. I tillegg vil jeg lage et system som bedre mobiliserer kompetansen innad i organisasjonen, eksempelvis et digitalt arkiv som har en profil på hver ansatt som forteller om erfaring, ferdigheter og nettverk.

Hva er dine forventninger?
– Jeg forventer å lære mye om driften av en organisasjon, samt om meg selv og hvordan man samarbeider med mennesker med forskjellige personligheter.

Vi ønsker det nye styret lykke til!

hovedstyret-2017-2018