Oslo // Her får du vite alt om rekrutteringen!

Årets rekruttering er allerede godt i gang. Har du vurdert å søke, men sitter med ubesvarte spørsmål? Vi har svart på et knippe spørsmål vi ofte får.


TEKST: Mamie Ceesay 


Hva er Studentunionen (SHK)?
Studentunionen er en organisasjon for og av studenter ved HK. Studentunionen ved Høyskolen Kristiania (SHK) er skolens studentforening. Studentforeningen er en religiøs og politisk uavhengig interesseorganisasjon som drives av og for studentene. Formålet med SHK er å fremme studentenes interesser ovenfor stiftelsen, det offentlige, næringslivet og samfunnet, samt å skape tverrfaglige relasjoner og nettverk. SHK har blant annetukentlige treninger med Idrettten, driver studentpuben Hvelvet og arrangerer faglige og sosiale arrangementer i løpet av året.

Hvem kan søke?
Alle studenter i 1. og 2. klasse ved Høyskolen Kristiania i Oslo er hjertelig velkomne til å søke! Vervet varer fra 1. januar 2017 til 31. desember 2017, derfor kan 3. klassingene (og 2. klassingene ved fagskolen) dessverre ikke søke.

Hvordan søker jeg?
Det er veldig enkelt å søke! Alt du trenger å gjøre er å skrive en søknad som forteller litt om hvem du er, hvilken stilling du søker på og hva du tror du kan bidra med. Les mer om de ulike stillingene her.

Hvor mange stillinger kan jeg søke på?
Du kan søke på opptil tre stillinger. Sett de gjerne opp i prioritert rekkefølge.

Jeg er nysgjerrig på en stilling, hva gjør jeg?
Du finner kontaktinfo på alle i Studentunionen her. Send en uforpliktende e-post til den nåværende innehaveren og spør om det du lurer på!

Hvor mye erfaring trenger jeg?
Litt erfaring er naturligvis et pluss, men ikke et krav.

Kan jeg kombinere med skole og jobb?
Ja, de fleste i Studentunionen kombinerer vervet med en deltidsjobb og studier. Alle har ulik arbeidskapasitet, så det varierer fra person til person – det er likevel overkommelig for de fleste.

Må jeg på intervju/holde appell?
Alle som sender inn søknad vil bli kalt inn til intervju. Søker du til Hovedstyret er det først intervju. Deretter går to kandidater til hver stilling videre, hvor de må holde en appell om hvorfor de er en god kandidat under generalforsamlingen.

Når avholdes intervjuene?
Intervjuene avholdes i perioden 23. september til 1. oktober

Hva skjer på generalforsamlingen?
Under generalforsamlingen tas det opp ulike saker som budsjett, regnskap og vedtektsendringer. Etter alt det formelle er overstått skal det nye Hovedstyret velges! To utvalgte til hver av stillingene vil holde en appell, før det åpnes opp for spørsmål. Det hele rundes av med anonym stemmegivning og nytt styre er valgt.