Oslo // Rå fest, viktig sak

Førstkommende torsdag braker høstfesten løs på MESH. Leder av Event-komiteen ved Studentunionen er svært optimistisk til at det blir en bra kveld. I år skjer det nemlig noe helt unikt.


TEKST: Simen Ludvigsen
FOTO: Christina Victoria Grimsmo


I tillegg til god stemning, konkurranser og musikk, vil deler av Høstfesten ha et annet fokus. Ulikt tidligere fester skal det denne torsdagen arrangeres en innsamlingsaksjon til Stiftelsen Veteranhjelp, en organisasjon som bistår soldater etter endt tjeneste.

En sak nær hjertet

For Event-leder Morten Lauvås dette arrangementet ekstra betydningsfullt. Lauvås er selv veteran, og vet hvor vanskelig det kan være å komme tilbake til hverdagen. Han forteller at hjemkomne soldater kan oppleve problemer knyttet til blant annet økonomi, posttraumatisk stress og ensomhet.

img_6972

— Folk vet ikke at vi har disse problemene i Norge. Det virker som at folk tror at soldatene som kommer hjem fra krig går rett tilbake til å leve vanlige liv. Dette er ikke tilfellet, og Stiftelsen Veteranhjelp er laget for å hjelpe veteranene tilbake på beina.

 

Lauvås tror det er flere veteraner på skolen som kunne hatt nytte av stiftelsen. Han håper at torsdagens høstfest skal kunne øke tidligere soldaters kjennskap til stiftelsen, og bidra til at de tar kontakt dersom de har behov for støtte.

 

Hostfest_1

— Mange mener jo at det er det offentlige apparatets oppgave å hjelpe soldatene som kommer hjem, men slik situasjonen er i dag blir det ikke gjort nok. Det er derfor denne saken er så viktig for meg, fordi jeg vet at vi kan gjøre mer.

 

Under høstfesten vil det bli arrangert Vipps-konkurranse til inntekt for Veteranhjelpen, og en heldig vippser har muligheten til stikke av med billetter til den årlige Hemsedal-turen. I tillegg vil også den som bidrar med det største beløpet vinne en egen premie.

 

Fest i amerikansk stil

Selv om en del av festens fokus retter seg mot Veteranhjelpen, lover han Lauvås en episk fest. Torsdagens tema er ”Party in the USA”, og gir mulighet for å kle seg ut som alt fra cowboy til baseballspiller, der beste antrekk premieres. Kvelden starter i ekte amerikansk stil med beerpongkonkurranse, der vinnerlaget også kan sikre seg en overraskelse. Senere er det duket for musikalske innslag med det akustiske bandet The Beats versjoner av moderne hits, og en DJ-duo har Norges-premiere.

img_6958

— Jeg er sikker på at folk kommer til å kose seg på festen. Det kommer garantert til å bli bra stemning med kult lokale, fotovegg, beerpong-konkurranse og bra musikk. Det er også lov til å ha med seg folk som ikke går på Høyskolen Kristiania.

Han forteller videre at dørene åpner kl. 21:00 og at han forventer stort trykk. Det er med andre ord lurt å være på plass litt tidlig.

img_6979