Reisebrev fra London

Ingunn Garthus er markedsføringsstudent på MH og befinner seg nå på University of Hertfordshire. Vurderer du å dra på utveksling? Da bør du lese dette reisebrevet!


BLOGGER: INGUNN GARTHUS


20 minutter nord for London i den lille byen Hatfield, finner vi det britiske universitetet University of Hertfordshire. Dette er et moderne og innovativt universitet med store ambisjoner, som tiltrekker seg studenter fra hele verden.

Det blir lagt stor vekt på at studiene skal være tilpasset dagens arbeidsmarked og med dette i fokus ble universitetet kåret til Top New UK University i 2010. Universitetet er relativt nytt da historien kun går tilbake til 1952, og det er hele tiden i vekst ved stadig høyere rangeringer og bygging av flere nye fasiliteter på Campus. Universitetet har rundt 25 000 studenter med flere fagretninger fordelt på to ulike campuser som ligger i gåavstand fra hverandre.

 

Uni Herts 2

 

Som utvekslingstudent er det meste tilrettelagt for deg noe som gjør det enkelt å komme inn i en ny og annerledes studiehverdag. Som internasjonal student er du lovet bolig på Campus slik at du lettere blir kjent med nye mennesker og kan ta del i aktiviteter og arrangementer på universitetet. Som beboer på campus har jeg lett tilgang til nyåpnet treningsenter, bibliotek og sikkerhetsvakter rett utenfor døren min. Det finnes også ressurssentere hvor utvekslingsstudenter kan få hjelp med oppgaver i henhold til grammatikk, setningsoppbygging og flyt før de leveres inn. Dette gjør at vi får mulighet til å lære mer, få tilbakemeldinger på veien og kan oppnå bedre resultater.

 

London

 

«En kort togtur unna Universitetet finner vi storbyen London»

En by som kan tilby blant annet ulike kulturelle opplevelser, verdensberømte severdigheter, flotte parkområder og kjente markeder. Den viktigste grunnen til at valget mitt falt på en studietid i England, er beliggenheten og mulighetene vi kan finne i hovedstaden om en tenker på å jobbe internasjonalt etter endt bachelor. Ved å allerede ha opplevd deler av den britiske kulturen og oppnådd gode kontakter, vil jeg tro dette er en stor fordel til senere jobbsøking.

 

London

 

For meg er det beste med universitetet alle mulighetene vi har her som studenter. Om man engasjerer seg og drar nytte av alt universitet tilbyr kan man få veldig mye ut av et slikt semester. I løpet av min tid her har jeg deltatt på blant annet kurs i kommunikasjon og rapport- og essayskriving, vært på flere spennende foredrag, holdt fremføring for eventuelle arbeidstakere, vært med i universitetets danseteam og har  gjennom skolen klart å skaffe meg to ulike internship innen PR og kommunikasjon.

Studentforeningen på universitetet holder også gratis arrangementer som filmkvelder, selvforsvaringskurs, bootcamper, yoga og styrketimer. For de aller fleste har eksamensperioden akkurat startet, og da er det perfekt at universitetet tilbyr gratis massasje og deler ut frukt i bibliotekene. De siste ukene før avreisen tilbake til Norge blir brukt til reising i England, eksamener for noen av oss og diverse avslutninger før sommeren.

«Jeg er veldig glad jeg fikk denne muligheten av Markedshøyskolen»

Utveksling i studietiden er en god mulighet til å bli kjent med en annen kultur, forbedre engelsken, og få et mer internajsonalt perspektiv. Dette semesteret har jeg lært veldig mye om meg selv, fått venner og minner for livet, samtidig som jeg har fått en bedre CV å ta med meg videre. Om jeg skulle tatt det samme valget igjen, ville jeg absolutt gjort akkurat det samme!

Ingunn_Garthus