SCK Bergen vant Springbrettprisen

Studentunionen i Bergen vant Springbrettprisen

Den prestisjefylte Springbrettprisen, samt tittelen «Bergens beste karriereprosjekt 2015» gikk i år til Karrieredagene, som ble arrangert av Studentunionen Campus Kristiania Bergen.

TEKST: SIRI ÅBØ WIERSEN

FOTO: DANA ZIDIA


Prisen ble delt ut av Springbrettet, som hvert år deler ut en pengepremie til studenter som gjør en innsats for å øke kontakten mellom arbeidsliv og studenter i Bergen. Karrieredagene ble i år arrangert for andre gang, og det er første gang SCK vinner Springbrettprisen.

– Det betyr utrolig mye for Studentunionen å få en sånn pris. Det er gøy å få tilbakemelding på at det man driver med holder et såpass høyt nivå. Vi er en liten skole og har selvfølgelig veldig stor respekt for de andre institusjonene i Bergen, sier en stolt leder for Studentunionen i Bergen, Bjørn Kjetil Tanbo.

Karrieredagene i Bergen mottar Springbrettprisen

Leder for karrieredagene, Martin Grøvdal Thoresen

 

Stor overraskelse

Han innrømmer at det var en stor overraskelse å få beskjeden om at de nådde helt til topps, selv om de også var nominert i fjor.

– En av hovedvisjonene til SCK Bergen er å skape attraktive muligheter for studentene, samtidig som at vi ønsker å gjøre oss mer synlige her i Bergen. Å motta denne prisen er som å få en bekreftelse på at det vi gjør fungerer.

 

Årets karrieredager bestod først av jobbsøkerkurs med Høyskolen Campus Kristianias eget karrieresenter TRACK. I tillegg til ulike bedriftstands, hvor studentene hadde mulighet til å skaffe seg kontakter, stille spørsmål, og kanskje allerede skaffe seg jobb.

 

Utfordring å finne foredragsholdere

Petter Trobe, Elin Ørjasæther og Trond Haukedal er kjente navn for mange, og trakk store deler av studentmassen.

– Med tanke på at SCK Bergen jobber for både Markedshøyskolen og Norges Kreative Høyskole er det klart at det kan være en utfordring å finne foredragsholdere som trekker studenter fra begge skolene, sier Tanbo.

Han skryter også av Karrieredagene-utvalget, som gjorde en glimrende jobb med å finne foredragsholdere som tiltrakk seg studenter fra alle faglinjer. Springbrettet er tydelig enige, da en av begrunnelsene for at SCK vant prisen var at de hadde gode foredragsholdere i et arbeidsmarked som er vanskelig å knytte seg til.

 

Neste års Karrieredager

På spørsmål om hva det å vinne prisen har å si for det videre arbeidet til Studentunionen og Karrieredagene, kan Tanbo informere om at pengepremien vil bli reinvestert slik at neste års arrangement kan bli enda bedre enn årets.

– Det gir også studentene i Karrieredagene-utvalget naturligvis mye motivasjon å få en slik annerkjennelse, da vet man jo at man har gjort noe riktig.

– For de nye studentene som kommer inn i utvalget vil det forhåpentligvis være ekstra prestisjefylt å få være med, i tillegg til at man vet at standarden er høy på det vi driver med. På denne måten kan Studentunionen fortsette å vokse, og bli enda bedre, avslutter Tanbo.