Sit: Disse tilbudene kan du dra nytte av

Studentsamskipnaden i Trondheim (Sit) jobber hardt for å tilby studentene forskjellige velferdstilbud og tjenester for å bidra til en lettere studiehverdag. De samarbeider tett med studentmiljøet i byen og har flere gode tilbud. Bachelorstudentene på Høyskolen Kristiania har full tilgang på alt som tilbys.

 

Sit tilbyr byens billigste treningssenter.

 

For et helårskort hos Sits treningssentre betaler du fra 1700 kroner. Dette er mer enn 600 kroner billigere enn lavprissentere som Easyfit. Helårskort selges kun i høstsemesteret, da disse følger skoleåret. Et halvårskort vil koste deg 1050 kroner, og du kan kjøpe dagsbillett for 70 kroner om du vil teste ut fasilitetene.

 

Sit tilbyr fire treningssenter. Idrettsbygget på Gløshaugen er hovedkontoret til NTNUI og kan skimte med treningsstudio, buldrerom, flerbrukshall, to aerobicsaler, gymsal, basisrom og egen kondisjonsavdeling.

 

Sit Idrett Portalen ligger sentralt til ved Solsiden og er et moderne og luftig treningssenter. Her tilbyr de blant annet to aerobicsaler, en stor spinningsal med 50 sykler og en kondisjonsavdeling med 20 tredemøller, elipsemaskiner, romaskiner og enda mer!

 

Hos Dragvoll Idrettssenter har du enda flere muligheter. Her har de, i tillegg til de vanlige tilbudene, klatrevegg, squashbaner og gymsal. Leie av squashbane ligger på 25 kroner hver halve time, og leie av squashracket vil koste deg 30 kroner. 25 kroner er også prisen for en runde i klatreveggen.

 

Sit Idrett DMMH har et stort treningsrom på 150 kvm, og kan tilby gruppetimer, personlig trener og gratis treningsveiledning.

 

På Portalen og Gløshaugen holdes det også yogakurs både for nybegynnere og mer erfarne utøvere.

 

Omfattende hybeltilbud

 

Sit har studentboliger på 18 lokasjoner rundt om i Trondheim. Blant de mest sentrale er Bloksberg studentboliger, Klostergata 18 studentboliger, Lerkendal studentby, Sverres gate 8 studentboliger, Teknobyen studentboliger og Parkbygget studentboliger.
Husleien i studentboligene ligger på alt fra kr 2 900 – 8 150,-. Det er stort sett bofellesskap, men i visse tilfeller er det også mulighet for å bo alene.

 

I perioden etter jul er det ifølge Sit flere ledige boliger i sammenheng med at utvekslingsstudenter setter kursen hjemover igjen.

 

Billige helsetjenester

 
Som medlem i Sit har du tilgang på flere gode helsetilbud. Om du har store utgifter hos tannlege eller andre helsetjenester er det mulighet for økonomisk støtte. For tannhelsesjekk kan du få refundert opptil 250 kr. For samlede tannlegeutgifter, er det mulighet for refusjon opptil 4000 kr. For offentlig lege, spesialisthelsetjenester og andre helsetjenester, kan du refundert opptil 3 500 kr.

 

Gjennom Sits nettsider kan du også bestille time hos helsesøster, lege og melde deg på mestringskurs. Hver onsdag fra kl. 16-19 er det åpen helsestasjon på Gløshaugen hvor du kan testes for seksuelt overførbare sykdommer, få veiledning ved spørsmål om abort og gratis kondomer.

 

Om du skulle møte på problemer i hverdagen som går utover livskvaliteten, har Sit også veldig gode tilbud for psykologhjelp. Du får en gratis registreringssamtale, og behandling koster 150 kr. for de fire første samtalene (per kalenderår), etter det er tilbudet gratis.

 

For mer informasjon om Sits tilbud kan du besøke deres nettsider på www.sit.no