OSLO // Skapte SHK-historie i Manglerudhallen

 

Idrettens herrefotballag har hatt en svært bra sesong. Onsdag 12. oktober avsluttet de bedriftsserien med svimlende 10-0 over DnB, og ble med det også de første seierherrene i SHKs fotballhistorie. Vi tok en prat med fotballtrener David Nguyen og spillerne Jakob Helland, Eivind Kumle og Omid Hoshmand om onsdagens brakseier og den suksessrike sesongen.


TEKST: Benedicte Marie Andersen

FOTO: Heidi Kortner


 

 

Enveiskjøring fra starten

Til tross for overlegen seier i finalen, var nervene i spill ved kampstart.

– Onsdagens kamp var helt avgjørende. Vi trengte de tre poengene for å vinne ligaen, og det kjentes på nervene. Et kvarter inn i kampen løsnet det opp. Derfra ble det enveiskjøring, forteller Omid Hoshmand.

Allerede etter første omgang stod stillingen 4-0 til SHK.

– Vi hadde full kontroll, forteller Jakob Helland, som stolt påpeker at han puttet fem av de totalt ti målene i finalen.

Fotballtrener for andre år på rad, David Nguyen, er i likhet med resten av laget veldig fornøyd med resultatet av årets sesong.

– Jeg føler vi har oppnådd veldig mye av de målene og visjonene vi satte oss tidligere i år. Det er utrolig gøy å sette SHK på kartet!

 

img_shkfotball01

Fra venstre: Eivind Kumle, David Nguyen, Jakob Helland og Omid Hoshmand.

Nøkkelen til suksess

Veien mot mesterskapet var likevel ikke selvskreven. De totalt 13 kampene som har blitt utspilt siden sesongstart i mai har bydd på utfordringer. Spesielt godt husker guttene én kamp.

– I den siste matchen før sommerferien møtte vi DnB første gang. Omid fikk to gule, så vi hadde en mann mindre på banen og lå bak med to mål fram til 97-ende minutt. I siste liten scorte David to. Det var intense greier, sier Eivind Kumle.

Over sommeren skjedde det en transformasjon innad i gruppa. Laget som tidligere hadde vært noe flytende og udefinert, fikk etter ferien et større fokus på prestasjon og samhold, og med det en kultur som ble mye sterkere. Nettopp dette samholdet trekker guttene selv fram som en avgjørende faktor til årets suksess.

– Vi er flinke til å ta nye spillere inn i miljøet, både sportslig og sosialt. Det har aldri vært så god stemning i laget før. Vi har blitt en kjerne, en familie, forteller Omid, som har vært med på fotballaget siden han startet på HK i 2014.

Alt fra fiskeutflukter og eksamenslesing til kvelder på Hvelvet har blitt arrangert utenom de ukentlige treningene. Holdningen i gruppa har også vært upåklagelig.

– Oppmøtet på hver trening har ligget på mellom 20 og 25 stykker, med en underliggende innstilling om at vi ønsker å spille hverandre gode. Vi har oppført oss som et lag, ikke enkeltspillere, forteller Eivind.

img-shkfotball02

Savner publikummere

Selv om bedriftsserien er over for i år, fortsetter guttene med ukentlige treninger og treningskamper framover. Grunnet høyere pågang enn tidligere vil det i 2017 opprettes to fotballag for herrer. David oppfordrer alle fotballinteresserte studenter til å bli med, uansett nivå.

– Det stilles ikke krav til ferdigheter, men til engasjement. Man må tre ut av komfortsonen og utfordre seg selv, forteller han.

Også andre oppfordres til å bli med som støtte når SHK skal til pers. Med unntak av finalen har tilskuertallet denne sesongen jevnt over vært labert.

– Det kommer nok av at det ikke finnes så mange fotballbaner i Oslo. Arenaene ligger ofte et stykke unna, noe som gjør terskelen for å møte opp høyere, sier Eivind.

 

Lang reisevei bør ifølge Jakob ikke være til hinder for å støtte fotballaget sitt.

– Det at kampene spilles langt unna er ingen grunn til å ikke komme. Det er også veldig mange single på laget hvis fansen er interessert!

img_shkfotball03