Trondheim // Studentpoden øker i popularitet

Studentunionens podcast er i vinden om dagen, og det som egentlig bare var en løs idé, har på noen måneder blitt realitet og vel så det. Med over 120 avspilninger som rekord på en episode, sikter grunnleggerne av studentpoden nå enda høyere.


TEKST OG FOTO: Eivind Hustad Evjen


 

Informativ underholdning

 

IMG_3773

Kristoffer Palm Mathisen (20) sitter bak spakene i studio

Podcast er en relativt ny underholdningsplattform som slo igjennom for fullt i 2015. Dette er et slags radioshow hvor man har en eller to programledere med én eller flere gjester som forteller historier og holder en lettbeint samtale. Produsent for studentpoden, Kristoffer Palm Mathisen forteller at utfordringen ligger i å balansere samtalen innenfor en tidsramme på 20 minutter.

-Vi bestemmer oss som regel på forhånd for gjest og tema for dagens episode og tar det derfra. Episodene våre ligger på rundt 20 minutter, dette for at flest mulig kan høre podcasten på bussen hjem fra skolen og lignende, forklarer Mathisen, og legger til: -Dessuten er dette en fin lengde som har fungert både for meg som produsent, og for de som sitter i studio.

 

– Viktig for PR- og kommunikasjonsgruppa

 

Leder for PR-gruppa og grunnlegger av studentpoden, Terje Brønlund (22)

Leder for PR-gruppa og grunnlegger av studentpoden, Terje Brønlund (22)

Leder for PR-gruppa og en av grunnleggerne av studentpoden, Terje Brønlund, mener at studentpoden tilfører Studentunionen en ny plattform for å gi ut informasjon.

-Det er klart at podcasten tilbyr et nytt spekter for Studentunionen, her kan vi reklamere for arrangementer på en helt annen måte enn tidligere.

Ranværingen synes det er morsomt at en egentlig useriøs idé har utviklet seg til å bli en etablert podcast med nye episoder hver 14. dag.

-Det startet egentlig som en tulleidé mellom meg og Trym Sørsdal, men når vi ble kjent med Kristoffer som har peiling på lyd og produsering, ble det plutselig gjennomførbart.

 

For studenter i Trondheim

 

-Målet for studentpoden er å få studenter som ikke nødvendigvis går på Høyskolen Kristiania til å lytte på oss, men da trenger vi selvsagt eksterne gjester. Dette er en påbegynt prosess, sier Brønlund, men erkjenner at det blir utfordrende ettersom ingen av de tre grunnleggerne er særlig godt kjent i studentmiljøet utenfor skolen.

Produsent Mathisen sier at rekorden på 120 avspilninger er ekstremt motiverende, og mener at tallene alene beviser at det er marked for en slik podcast.

-Hvis over 100 stykker har lyst til å høre på oss er det definitivt verdt arbeidet vi gjør.

 

Utviklende frivillig arbeid

 

For alle tre faste involverte i podcasten, Kristoffer Mathisen (1. klasse musikkdesign), Terje Brønlund (2. klasse kreativ markedskommunikasjon) og klassekamerat Trym Sørsdal er dette et arbeid som de selv mener er utviklende for en bransje de muligens skal inn i etter fullført utdanning.

-Ettersom navnet mitt er affiliert med podcasten, vil jeg gjerne at den skal være perfekt produksjonsmessig, og jeg går ofte over det ferdige produktet med lupe for å finne feil eller ting som kan forbedres lydkvalitetsmessig. Erfaring med slikt arbeid kan være gull verdt i arbeidslivet, reflekterer Mathisen engasjert.

 

Veien videre

 

Terje Brønlund og dagens gjest, leder for fotballavdelinga, Håvard Haugan

Terje Brønlund og dagens gjest, leder for fotballavdelinga, Håvard Haugan

-Nå må vi bare fortsette å produsere godt innhold med interessante gjester på et regelmessig basis. Forutsigbarhet er svært viktig for å opprettholde et fast publikum, og derfor må vi få ut en episode hver 14. dag som er målet vårt. I fremtiden håper vi på å få tak i noen eksterne gjester, forslag til disse tas i mot med takk, sier Mathisen, og får samtykke av Brønlund.

-Vi håper jo at noen vil ta over stafettpinnen når vi slutter på skolen om litt over et år, så målet må være å gjøre studentpoden attraktiv nok for de andre på skolen, forteller lederen for PR-gruppa.

– Er det ikke litt tidlig å tenke på det allerede nå, spør vi.

-Jo, kanskje, men det er et langsiktig mål, smiler Brønlund.

 

—-

Studentunionens podcast «studentpoden» kan finnes på iTunes og soundcloud. Ny episode med leder for fotballavdelinga, Håvard Haugan kommer ut straks!