OSLO // Studentunionen: En erfaring alle bør ha med seg!

Ikke overbevist? Fem flotte SHK-ere deler erfaringer og høydepunkter fra tiden som medlem av Studentunionen ved Høyskolen Kristiania.


TEKST: Mari Elvine Svebak Nordmarken
FOTO: Heidi Kortner / privat


Førstkommende fredag er siste frist for å søke på stilling i Studentunionen. Vi har samlet erfaringene til et knippe SHK-ere fra ulike utvalg. Sammen gir de deg et innblikk i hva det vil si å være medlem i en studentforening. Personlig synes vi dette bør overbevise deg til å ta sjansen, og sende inn en søknad!

 

Eivind Langøigjelten (21), Leder i Hovedstyret

eivind-langoigjelten_foto-av-heidi-kortner

Hvorfor søkte du om verv i SHK?

– Jeg har alltid likt å engasjere meg i miljøet jeg er en del av, så jeg visste allerede fra starten av semesteret at jeg ville verve meg i Studentunionen. Jeg liker å være med på å ta de overordnede beslutningene og å skape organisasjonskultur. Samtidig får jeg et «kick» av å representere noe som er større enn meg selv. At jeg tok på meg ledervervet er derfor både den største og beste beslutningen jeg har tatt i hele mitt liv!

Hva er det viktigste du har lært gjennom vervet?

– Læringskurven fra jeg tok over ledervervet har vært ekstremt bratt. Men den største læringen må være hvordan mennesker fungerer og arbeider forskjellig, og hvordan man kan få så mange ulike mennesker til å jobbe sammen mot de felles målene man setter. Jeg har lært hvordan man best mulig kan utnytte hverandres styrker og svakheter til å gjøre hverandre gode og oppnå høyere kvalitet gjennom samarbeid.

Hvilke utfordringer har du møtt på underveis i vervet?

– Den største må ha vært å finne ut av hvordan vi best mulig kan forvalte studentenes penger riktig. Jeg har ofte spurt meg selv: Hvordan kommer dette studentene til gode? Er dette noe studentene kan nyte godt av? Jeg tror den erfaringen har mye å si for hvordan vi klarer å gjennomføre de prosjektene vi har med den høye kvaliteten vi skal ha.

Hva er ditt beste minne fra tiden så langt?

– Det må være fra tirsdagen under Into Campus 2016. Jeg stod oppe på galleriet på Rockefeller og så utover et hav av 1400 studenter som koste seg med det vi hadde skapt. Det gjorde meg så stolt av alle som har jobbet med de forskjellige prosjektene i Studentunionen. For det er studentene vi jobber for, og tanken på de positive tilbakemeldingene fikk meg til å føle at vi hadde gjort nettopp det vi skal; nemlig å gjøre en forskjell i studentenes hverdag.

privat_eivind-1

Vil du oppfordre andre til å søke?

– Det er en erfaring ingen burde være foruten. Du møter ekstremt mange flinke folk som er dyktige innenfor bransjer jeg selv ikke kan noe om, og du får være en del av et miljø som jobber hardt men som samtidig også har det veldig gøy! Erfaringene fra Studentunionen kommer jeg til å ta med meg videre resten av livet.

 

Linn Kristine Byre Johansen (21), Filmfotograf i Kommunikasjonsavdelingen

linn-kristine-byre-johansen_foto-av-heidi-kortner 

Hvorfor søkte du om verv i SHK?

– Etter et år som markedsføringsstudent savnet jeg den kreative biten i hverdagen, da jeg anser meg selv som en kreativ sjel. Det var da jeg hørte om de frivillige vervene i Studentunionen. Jeg tok sjansen og søkte både som fotograf og filmfotograf, og var så heldig å få tildelt stillingen som filmfotograf.

Hva er det viktigste du har lært gjennom vervet?

– Jeg har utviklet meg både som person og innenfor film og foto. Jeg har lært å jobbe intensivt med saker, arbeide i team, hvordan man kan bygge hverandre opp men samtidig komme med konstruktiv kritikk og ikke minst blitt en flinkere filmfotograf. Det å jobbe under tidspress har også gitt meg en god arbeidsstruktur jeg ikke hadde før.

Hvilke utfordringer har du møtt på underveis i vervet?

– Jeg er alene om en ganske omfattende stilling, noe som til tider har vært veldig slitsomt. Det har vært mange bestillinger og enkelte ganger har det vært vanskelig å si nei. Men når jeg sitter her og ser tilbake på året ville jeg ikke vært foruten det! Man vokser bare på å ha litt utfordringer.

Hva er ditt beste minne fra tiden så langt?

– Hvor skal jeg starte? Det er for mye å velge fra. Alle vennene jeg har fått og hele opplevelsen! Into Campus var en utrolig minnerik uke, hvor jeg i et team med to videoreportere lagde en videoserie med dagsinnslag fra oppstartsuken. Den trioen vi ble, og de gode tilbakemeldingene vi fikk, vil alltid være med meg. Jeg blir nesten litt emosjonell av å tenke på at min tid i Studentunionen er over ved nyåret!

privat_linnkristine-1

Vil du oppfordre andre til å søke?

– Meld deg inn!! Ved å være i Studentunionen føler du virkelig at du blir en del av noe. Du får mange nye venner, masse ny erfaring og muligheten til å gjøre noe unikt for studentene på Høyskolen Kristiania.

 

Andreas Finstad (25), Barsjef på Hvelvet

andreas-finstad_foto-av-heidi-kortner

Hvorfor søkte du om verv i SHK?

– Jeg hadde allerede sittet et år i Studentunionen som bookingansvarlig for Into Campus 2015. Dette trivdes jeg veldig godt med, så når jeg fikk muligheten gikk jeg for nye høyder og søkte på stillingen som barsjef på Hvelvet.

Hva er det viktigste du har lært gjennom vervene?

– Jeg har lært å tenke utenfor boksen på en helt ny måte, i tillegg til det å være en leder og ha personalansvar. Det har vært en prøvelse på mange måter, men jeg har aldri angret et sekund på at jeg ble med i Studentunionen.

Hvilke utfordringer har du møtt på underveis i vervet?

– Det å drive en bar er ikke bare å servere øl. Mye jobb og papirarbeid ligger bak. Bevilgninger må på plass, og det er mange lover og regler som vi må passe på at overholdes til enhver tid.

Hva er ditt beste minne fra tiden så langt?

– Jeg husker godt øyeblikket hvor jeg stod sammen med de andre i Into Campus-utvalget og så på avslutningskonserten under oppstartsuken for ett år tilbake. Følelsen jeg hadde da er uforglemmelig! Et annet minne er fra det første utvalgsmøtet vi hadde etter at vi overtok Hvelvet. Det var kult å kjenne på følelsen at det nå var vi som var sjefene der!

Vil du oppfordre andre til å søke?

– Absolutt! Men tenk godt over hvilket verv du søker på, og hvor mye tid og energi du er villig til å investere i stillingen. Kontakt personen som har stillingen nå og spør om det du lurer på. Da vil du fort skjønne om det kan være noe for deg eller om du burde vurdere noe annet.

 

Martin A. Ceesay (24), Bookingansvarlig i Event

martin-a-ceesay_foto-av-heidi-kortner

Hvorfor søkte du om verv i SHK?

– Min kjære storebror, som også sitter i Studentunionen, pushet meg til å søke. Tanken var å føle mer eierskap til skolen og heve ambisjonsnivået.

Hva er det viktigste du har lært gjennom vervet?

– Jeg jobber med eventarbeid til vanlig, men vervet har fått meg til å kjenne mer på planleggingen og hva som kan gå galt og ikke fra et annet perspektiv.

Hvilke utfordringer har du møtt på underveis i vervet?

– Det har vært utrolig vanskelig å booke denne sommeren, nå som det dukker opp festivaler overalt!

Hva er ditt beste minne fra tiden så langt?

– Det beste minnet må være vinterfesten. Da ble vi overveldet med ros fra gjestene som ankom.

privat_martin-1

Martin under Den Store Vinterfesten 201g, arrangert av Event (Foto: Christina Victoria Grimsmo).

Vil du oppfordre andre til å søke?

– Ja, det har vært lærerikt! Jeg har både nådd nye mål og nye bunnivåer. Det har vært mye smil og latter, men også intense møter med mye diskusjon. En erfaring jeg ikke ville vært foruten.

 

Mina Eckermann (21), Fotballansvarlig i Idretten

mina-eckermann_foto-av-heidi-kortner

Hvorfor søkte du om verv i SHK?

– Jeg ville ha noe sosialt å gjøre ved siden av studiene. Jeg har alltid vært veldig sportslig interessert, så å velge idrettsutvalget falt naturlig for meg.

Hva er det viktigste du har lært gjennom vervet?

– Jeg har aldri vært en veldig utadvendt person, så jeg har oppnådd stor vekst innen det å ta kontakt med nye mennesker. Ellers har jeg lært mye om teambuilding og prosjektarbeid som jeg er sikkert på vil komme godt med i ettertid.

Hvilke utfordringer har du møtt på underveis i vervet?

– Jeg føler ikke jeg har møtt på noen store utfordringer, egentlig. Det må i så fall bli enkelte av oppgavene innad i vervet, som å stå på stand i Pause klokken halv ni når nittini prosent av skolens studenter skal kjøpe seg kaffe og toast.

Hva er ditt beste minne fra tiden så langt?

– Det er selvfølgelig mange minner jeg setter utrolig stor pris på, men det beste minnet er nok da vi i Idretten dro på hyttetur til Nøtterøy i sommer. Jeg kunne virkelig ikke vært mer fornøyd med de menneskene jeg har jobbet med det siste året!

privat_mina-1

Mens laget er på banen skriker Mina fra sidelinjen!

Vil du oppfordre andre til å søke?

– Absolutt! Noen av de kuleste menneskene jeg kjenner har jeg møtt gjennom vervet. Man lærer så mye om andre, og ikke minst seg selv. Hadde jeg ikke vært avgangselev hadde jeg søkt om å få sitte et år til, men jeg får vel bare tre av tronen og håpe på en verdig etterkommer.

Alt du trenger å vite om rekrutteringen til Studentunionen finner du her. 

De ulike stillingsbeskrivelsene finner du her.

Lurer du på noe angående en stilling? Nøl ikke med å kontakte den som har stillingen på nåværende tidspunkt! Kontaktinformasjon finner du her.