This time for Africa!

Tradisjon tro arrangerte Idretten v/ Studentunionen Høyskolen Kristiania nok en gang tur til surfeparadiset Taghazout i Marokko, i samarbeid med Lapoint. Også i år viste Afrika viste seg fra sin beste side.


Tekst/Foto: Camilla Walaker


 

Studentene fra Oslo og Bergen kan se tilbake på en uforglemmelig reise, som blant annet bød på deilige bølger, himmelsk mat og spennende kultur. Campen var lokalisert i hjertet av den koselige, lille fiskerlandsbyen Taghazout – den minste landsbyen jeg og mitt reisefølge har opplevd. Her var vi samlet til frokost og middag hver dag, og det var også her vi sov. På toppen av huset befant det seg en herlig takterrasse, med upåklagelig utsikt: blå bølger og fiskebåter så langt øyet kunne se. Det var hele tiden et yrende liv av både kameler, araberhester, kameleoner og hyggelige innfødte rundt oss på alle kanter, noe som gjorde det hele veldig genuint og spesielt – ikke en typisk charter-ferie.

thumb_IMG_5245_1024

Dette er definitivt ikke noe man møter på en vanlig charterferie!

Hver dag bød på nye utfordringer i det våte element. Første halvdel av uken gikk med på å øve inn teknikken for å komme seg opp på brettet, og bli kjent med bølgene for oss som var nybegynnere. Det var vanskelig, og veldig fysisk krevende. For ikke å snakke om veldig, veldig salt. Etterhvert som dette begynte å synke inn ble vi utfordret med både svingeteknikker og det å ri de ”grønne”, større bølgene. Surfeinstruktørene var alle svært dyktige, og flinke til å lære bort.

thumb_IMG_5492_1024

Det var krevende, men utrolig morsomt å lære å surfe.

Vi fikk også være med på en rekke utflukter og aktiviteter under oppholdet, blant annet sunrise yoga, bonfire-party og dagstur til fantastiske Paradise Valley; Dette var en samling av små innsjøer et lite stykke unna Agadir, den nærmeste storbyen. Her kom vi tett på lokalbefolkningen, og ble utfordret til å hoppe fra de høye klippene. Noen var tøffe å gutset – andre trivdes bedre med føttene trygt plantet på bakken. Det ble uansett en veldig vellykket utflukt.

thumb_IMG_5333_1024

En fantastisk utflukt.

Helt på tampen av uken fikk vi også reise inn til sentrum av Agadir. Her besøkte vi blant annet markedet; en eneste stor labyrint av sjapper og boder, med mange spennende farger, stoff, lukter og smaker. Flere av oss forelsket seg helt i den marokkanske keramikken, og handlet med flere skatter hjem til Norge. Det gikk også mye i oljer og krydder.

thumb_IMG_2395_1024

Det var utrolig mye unikt på markedet i Agadir.

Vi har storkost oss på tur, og ser frem til å vende snuten tilbake til bølgene en vakker dag. Dette er virkelig et eventyr du burde begi deg ut på dersom du får sjansen!