Bergen // Karrieredagene 2017

Vi vet dere har gledet dere, vi vet dere har vært ekstremt spente, men nå dere, er endelig datoen satt! Den 13. – 14. mars går nemlig Karrieredagene av stabelen.

Vi har invitert kjente personer og relevante bedrifter fra næringslivet slik at dere allerede nå skal få mulighet til å bygge nettverk. Hvem vet, kanskje en av de kan bli deres neste arbeidsgiver?


Tekst: Ida Kjeldsen
Foto: Maren Karla Halland / Karrieredagene


Studentunionen gjør det igjen, – i år som i fjor inviterer vi dere studenter til det årlige arrangementet Karrieredagene 2017. Formålet er å skape nettverksrelasjoner mellom studenter og næringslivet, samtidig som dere studenter på Høyskolen Kristiania Bergen skal få innsikt i mulighetene som finnes i arbeidsmarkedet etter endt studie.


Muligheter for alle

Allerede i desember begynte planleggingen, og nå er både bedrifter og foredragsholdere i boks. Leder for karrieredagene 2017, Anne Mari Grimsrud, forteller at det har vært en lang, men utrolig morsom prosess, nettopp fordi det er så relevant for studentene her på skolen.
– Vi har hentet inn bedrifter og foredragsholdere innenfor næringslivet som alle representerer de ulike studieretningene her på skolen. Dette er for å gjøre arrangementet mest mulig interessant for alle, forklarer Grimsrud.


Program

Både 13. og 14. mars er fullspekket med diverse spennende foredrag og besøk av ulike bedrifter. Noen av smakebitene dere studenter har i vente, er portefolieverksted for fagskolestudenter med Sindre Sommerfelt samt foredrag for bachlorstudenter med Manpower om CV-bygging og trender i arbeidsmarkedet.
– Jeg var på karrieredagen i fjor med Andreas Thon, og her fikk vi masse tips og triks til hvordan vi kunne bygge opp CV-en. Jeg ble veldig motivert til å dra hjem å oppdatere CV-en min, forteller Grimsrud.

Hittil er det kun sluppet kun to av foredragsholdere, Samuel Massie og Christoffer Hovde. Sistnevnte  er HR-manager i Telia, rådgiver, foredragsholder og blogger. I 2013 ble han nominert som ”Ungt ledertalent” i IKEA, i 2014 ble han plukket ut som kandidat til ”Årets Unge ledere” av Assessit og i 2016 ble han nominert til ”Årets digitale superprofil”.

Massie på sin side er kun 23 år gammel, men har allerede rukket og stått til rors på seilskuta ”Berserk”, vært aktuell som programleder for TV2 programmet ”Skal vi danse” og skrevet bok om troen på seg selv. Sammen med den tredje, fortsatt hemmelige foredragsholderen, holder de ulike spennende foredrag hele tirsdagen som omhandler blant annet nøkkelord som nettverk, rollemodeller og selvtillit.


Nettverksbygging

Vi studenter har et såpass tøft jobbmarked i vente, og det kan derfor være avgjørende å komme tidlig i gang med nettverksbygging. Markedsansvarlig Eirin Hustvedt mener dette er en unik mulighet for å skape relasjoner med bedriftene som kommer.
– Det er mange som antageligvis skal ut i jobb nå til sommeren. Jeg tror denne dagen kan gi tips og inspirasjon som kommer godt med senere. Det er jo en grunn til at vi oppfordrer alle studentene til å delta, forteller Hustvedt.


Følg med videre

Mandag 6.mars står Karriereutvalget klar på stand klokken 11 og utover for å svare på eventuelle spørsmål dere studenter måtte ha om arrangementet. Samtidig blir det servert vafler, og en aldri så liten konkurranse er bare å vente seg, – og her vanker det selvfølgelig premie til vinneren.

Kommer du?
Vi ønsker alle studenter ved Høyskolen Kristiania Bergen vel møtt til Karrieredagene 2017 13. – 14. mars, og husk, det er aldri dumt å møte opp på et slikt arrangement – plutselig er det din neste arbeidsgiver!