Bergen // Karrieredagene del 2

Karrieredagene i Bergen er nå over for denne gang og vi vil takke alle foredragsholdere, bedrifter og studenter som møtte opp. Vi vil også takke Karrieredagene for all jobben de har lagt inn i disse dagene, de har gjort en strålende jobb!

I forbindelse med arrangementet fikk vi mulighet til å intervjue to av våre foredragsholdere, Kari Traa og Samuel Massie. Her kan du også få se bilder fra årets Karrieredager.


Tekst: Maria Benæs Hunvik og Kamilla A. Vargas
Foto: Karrieredagene og Kommunikasjonsavdelingen SHK


Kari Traa

Hva ønsker du å bidra med på karrieredagene?
– Nei, jeg skal jo først og fremst fortelle min historie da, et veldig uplanlagt liv som jeg har hatt. Jeg har hoppet på de mulighetene som har dukket opp og følger det jeg brenner for. Jeg har fulgt hobbyene mine og det jeg har likt å gjøre. Det har ført til at jeg har endt opp der jeg er i dag. Det verste som skjer er jo at det ikke går, også er det bare å finne på noe nytt! Du må drite deg ut skikkelig godt noen ganger. Det som er greia er jo at folk liker egentlig når andre driter seg ut. Du merker det jo selv, og du får en boost selv ved å vite at andre også kan drite seg ut. Så lenge du ikke dauer, så går det jo bra!

Har du hatt noe kjennskap til Høyskolen Kristiania før karrieredagene?
– Jeg har jo hørt om det, du hører jo alltid andre snakke om at folk har gått her og der. Jeg har jo bare gått skigymnas på Voss, og thats it. Så kom jeg ikke lenger, jeg skulle jo bli møbeltapetserer eller gullsmed. Men så satset jeg heller på ski, fordi det gikk bra og det var ikke skole jeg likte beste, og sann er det vel med mange ungdommer. Det å finne ut hva man vil er ikke enkelt. Så planen ble til slutt: ”Møbeltapetserer kan jeg bli når jeg er ferdig med ski”, men så holdt jeg litt for lenge på med ski og startet plutselig opp et eget merke og da hadde jeg jo jobb. Så vi får se hva fremtiden bringer, kanskje jeg blir møbeltapetserer en dag. Men målet mitt er jo å bli kunstner, så nå øver jeg meg på å male en vanndråpe. Kanskje den blir veldig fin til slutt!

(Foto: Tobias Terjesen)

Samuel Massie

Hva ønsker du å bidra med på karrieredagene?
– Jeg ønsker at når dagen er ferdig i dag så skal folk se dagen med litt senkete skuldre og litt mer optimisme. Folk har så enormt dårlig tid i livet, og at de skal frem-frem-frem så de glemmer å nyte veien og livet litt. Så derfor ønsker jeg at folk skal senke ned skuldrene og dyrke nysgjerrigheten sin.

Så du kommer til å snakke ut i fra egen erfaring?
– Ja! Alt jeg kommer til å si i dag vil være basert på mine egne erfaringer i livet. Jeg kan jo ikke snakke om hva andre skal gjøre, så alt jeg sier baseres jo på mine egne erfaringer.

Er det noen valg som du angrer på?
– Jeg tror jeg sier som bestefaren min da jeg spurte om han angret på noe. Da sa han: ”man kan alltid angre på ting i et så langt liv når man er 82 år gammel men i det tidspunktet han tok de valgene han tok så var de riktig på det grunnlaget kan man ikke angre på ting” men man kan jo selvfølgelig ønske man gjorde ting annerledes, egentlig kan jeg ikke si det.

– Ikke vær bekymret for hva man skal bli her i livet, de fleste jobbene som kommer i framtiden er jo ikke skapt enda. Så om man er 20 eller 80 år gammel så er det helt lov å bytte jobb uansett.

(Foto: Tobias Terjesen)


Bilder fra begge dagene: