Gratis kino for studentene på Høyskolen Kristiania

Hver måned vil det blir arrangert kinokvelder på skolen. Tanken bak er å skape en samleplass for studentene uten fokus på festing.

For to år siden arrangerte hovedstyret i SHK gratis kino for studentene på skolen. På grunn av den gode responsen ønsker de å gjøre dette igjen. En gang i måneden skal det bli vist film på rom B1-02, og studentene vil få servert gratis popcorn og godteri. I pausen vil det muligens bli anledning for å kjøpe seg noe å drikke på Hvelvet.


Tekst: Nafisa Zaheer
Foto: Julie Cappelen


Et felleskap for studenter

Hensikten med gratis kino er å skape en arena hvor studentene kan møtes utenfor forelesning og fester. Studentrepresentant i SHK, Emilie Moestue, forteller at hovedstyret ønsker å få fokuset litt bort fra alle de store festene, og heller skape noe som alle studentene kan være en del av.
– Ikke alle liker å drikke, men alle liker vel å se på film. Derfor ønsker vi å arrangere noe som kan samle alle studentene på tvers av studieretningene, sier hun.

Moestue håper at mange ønsker å delta, og at dette kan bli en tradisjon som de kan fortsette med videre.
– Ta med kjæresten, et Hvelvet-hookup eller kom alene og bli kjent med andre studenter. Dette gleder vi oss veldig til, sier hun.

KinoLansering_EmilieMoestue_CelineSandberg_FotoJulieCappelen_Bildetilsak

Bygge nettverk

Første kinokveld vil være i starten av mars. Det vil bli opprettet et Facebook-arrangement der studentene vil få mer informasjon om hva de kan forvente, samtidig som de kan stemme over aktuelle filmer de vil se.

Celine Sandberg, nestleder for hovedstyret, mener det er viktig å bli kjent med andre, og skape et nettverk på skolen.
– Når man går i gangene på skolen er man ofte i sin egen verden. Vi håper derfor at dette tilbudet vil gjøre det enklere for studentene å slå av en prat med sidemannen i avslappende rammer, sier hun.